Kisalle tyly joululahja

Kiekko-Vantaa – Kisa 2 – 1
Pelin henki: Kisa sai karmivan joululahjan, kun Tikkurilassa pelatussa Mestis-pelissä isäntätiimi Kiekko-Vantaa ratkaisi tasaisen pelin edukseen 45 sekuntia ennen ottelun loppua tulleella Janne Öfverströmin ylivoimamaalilla. Kisa on kärsinyt syksyn aikana peräti kymmenen maalin tappiota. Valmennusjohdolla onkin visainen pala joulunpyhinä purtavaksi, miten saada joukkueen henki ja itseluottamus sellaiseksi, että niukat häviöt kääntyvät voitoiksi.
Juujärven jupinat: – Pienet marginaalit olivat vantaalaisten puolella, joutui Kisan valmentaja Juha Juujärvi toistamaan aikalailla vakioksi muodotunutta lausettaan syyskauden pelien jälkeen.
Syksyn arvosana 6,5: Viime kauden pirteyden jälkeen tälle kaudelle odotukset olivat isot. Optimistisimmat veikkasivat Kisaa jopa runkosarjan kärkiviisikkoon. Näitä ajatuksia peilaten syyskausi sujui mollisoinnuin. Syitä siihen on monia, kuten yksi suurimmista eli kokoonpanojen vaihtelu kierros kierrokselta. Usein rosteri jäi jopa selvästi vaajaaksi, kuten Vantaallakin, mistä uupui kaksi hyökkääjää neljästä kentällisestä.
Moni pelaaja ei ole päässyt omalle tasolleen. Mikäli keväällä Kisa aikoo pelata pudtouspelejä, on tason nostajia löydyttävä.
Santala, Männikkö, Hintz parhaat: Syksyn paras kisalaispelaaja on joukkueen kippari Jimi Santala (4+14=18), joka seilasi kymmenkunta peliä epävireessä, mutta kun pelimiehen tatsi löytyi, oli etenkin marras- ja joulukuu todellista lentoa. Miikka Männikkö (6+7=13) haki alkusyksystä vielä paikkaa ammattikehistä, mutta kun sitä ei pientä Sport-visiittiä lukuunottamatta löytynyt, teki 36-vuotias konkari loppukauden sopimuksen Kisan kanssa. Työmyyrä Miiko Hintz teki kovaa työtä ja sai tehojakin (7+7=14) mukavasti aikaan.
Kevään valonkajaste: Kaikki on silti vielä mahdollista, sillä runkosarjaa on jäljellä peräti 24 ottelua. Viides sija on 11 pisteen päässä, jopa sinne asti on sauma kavuta, mikäli joukkueen henkinen nokka saadaan pysyvästi nousuun. Myös pelaajarintamilla on positiivisia kuiskutteluita, sillä esimerkkksi Henri Tuomisen laina Ilvekseen umpeutuu, Antti Bruun saattaa olla keväällä tekemässä pakistoon paluuta ja MM-kultamitalimies Pasi Puistolalle ei tunnu löytyvän ottajaa SM-liigasta. Mitä tekee Jesse Niinimäki tammikuussa?

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?