Paluu kirkonmäelle tapahtuu helmikuun alussa

Hellqvist muuttaa kirjakaupan tiloihin

Miia Hellqvist otti Salme Hellqvistiltä vetovastuun liikkeestä virallisesti marraskuun alussa. Uudelle alalle siirtyessä ovat hyvät Salme Hellqvistin hyvät neuvot olleet tarpeen. Kuva: Katariina Onnela

Miia Hellqvist otti Salme Hellqvistiltä vetovastuun liikkeestä virallisesti marraskuun alussa. Uudelle alalle siirtyessä ovat hyvät Salme Hellqvistin hyvät neuvot olleet tarpeen. Kuva: Katariina Onnela

Hellqvistin myymälä on ollut osa Lempäälän keskustaa niin kauan kuin usemmat meistä jaksavat muistaa. Ensi vuonna yritys täyttää komeat 85 vuotta. Salme Hellqvistin luovuttua yrityksestä ohjaksiin tarttui marraskuussa miniä Miia Hellqvist.

Uudistukset eivät jää uuteen yrittäjään, vaan muutakin on luvassa. Hellqvistin liike muuttaa kirjakaupalta tyhjiksi jääneisiin tiloihin Lempäälän paraatipaikalle.

– Meille soitettiin ja pyydettiin vuokralaiseksi. Nyt tiloihin suunnitellaan ja tehdään pientä remonttia ja virallisesti avaamme ovet helmikuun alussa, kertoo Miia Hellqvist.

Entinen kirjakauppa soveltuu hänen mukaansa vaatekaupaksi mainiosti.

– Kirjakaupalta jäänyt tila on suurempi, joten se mahdollistaa kanta-asiakasillat, liivi-illat ja erilaiset naistenillat. Myös kotikutsutyyppisiä iltoja voi järjestää, jolloin kutsuja säästyy siivoamiselta ja saa emännänetuja.

Laaja valikoima ja hyvä palvelu

Arvo Hellqvist toimi aikoinaan kaupparatsuna ja kävi myymässä vaatteita kodeissa. Vuonna 1951 perustettiin ensimmäinen myymälä Lempäälään. Hellqvist on toiminut monissa eri osoitteissa ja siirtynyt pikku hiljaa kirkonmäeltä alaspäin. Nykyiset tilat ovat olleet Hellqvistin jo yli kaksikymmentä vuotta. Helmikuussa myymälä siis palaa juurilleen nousemalla mäen jälleen ylös.

Salme Hellqvist kertoo, että liikkeen kulta-aikoina töissä oli kahdeksan myyjää ja valikoima oli hyvin laaja. Aikuisten vaatteiden lisäksi myymälästä sai kankaat, langat, lastenvaatteet ja niin edelleen. Palvelu oli silloin ja on edelleen Hellqvistin valtti.

– Kerran palvelin yhtä asiakasta kaksi ja puoli tuntia, muistelee Salme Hellqvist.

Miia Hellqvistillä on kokemusta yrittäjänä toimimisesta kymmenen vuoden ajalta, mutta vaatekauppiaan ura ei ollut hänellä suunnitelmissa. Yhteensattumien myötä sukupolvenvahdos kuitenkin tapahtui ja yrittäjähenkisyys on poikinut monenlaisia suunnitelmia tulevaisuudelle. Valikoimaa aiotaan uudistaa, mutta hyväksi havaitulla käyttövaatelinja jatkuu edelleen. Triumphin liivivalikoima on laaja ja myös pysyy sellaisena.

– On paljon lempääläläisiä, jotka eivät ole koskaan käyneet täällä. Haaste on saada heidät Hellqvistille. Monet täällä ensimmäistä kertaa käyneet ovat yllättyneet valikoiman paljoudesta ja laittaneet puskaradion soimaan. Väkeä käy Ylöjärveltä, Pälkäneeltä, Tampereelta ja Kangasalta asti, Miia Hellqvist kertoo.

Liikkeestä on löytynyt vuosikymmenten takaa monenlaisia aarteita. Ne löytänevät tiensä myöhemmin teatteripuvustamoon. Kuva: Katariina Onnela

Liikkeestä on löytynyt vuosikymmenten takaa monenlaisia aarteita. Ne löytänevät tiensä myöhemmin teatteripuvustamoon. Kuva: Katariina Onnela

Vuosikymmeniä toimineesta vaatekaupasta löytyy menneiden aikojen aarteita kokonainen huoneellinen. Vintage-vaatteiden kohtalo on vielä avoin, mutta mahdollisesti ne lahjoitetaan teatterikäyttöön.

– Mitä ei muualta saa niin Hellqvistiltä löytyy, nauraa Miia Hellqvist.

Kyselty on ainakin miesten sukkanauhoja ja raappahousuja, jotka ovat saaneet uuden kauppiaan rapsuttelemaan päätään hieman hämmentyneenä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?