Lempäälässä tehdään puhtaasta juomavedestä tekolunta?

Voiko olla totta, että Lempäälän Kisa saa tehdä puhtaasta juomavedestä tekolunta veloituksetta joka talvi. Kuinka voidaan sallia, että kallisarvoista juomavettä tuhotaan tuhansia kuutioita tekolumen tekoon?

Suuren lumivuorikasan tekemiseen menee juomavettä runsaan 200 talouden vuotuista käyttöä vastaava vesimäärä! Kuka sen maksaa? Mekö Lempäälän Veden käyttäjät? Entä myllyjen kuluttama sähkö? Koneet? Lempäälän kuntako? Mikä on Lempäälän kunnan palveluiden tärkeysjärjestys? Samaan aikaan uuden hienon terveyskeskuksen 56 vuodeosaston vuodepaikoista on käytössä vain noin puolet, kun kunnalla ei ole rahaa palkata uusia sairaanhoitajia vuodeosastolle.

On myöskin eettisesti väärin tuhota puhdasta juomavettä vain sen takia, että himohiihtäjät pääsevät varhain syksyllä ennen normaalin talven tuloa hiihtämään tekolumiladulla. Monissa maailman maissa on huutava pula puhtaasta juomavedestä, heille olisi lottovoitto saada tällainen määrä puhdasta vettä juotavaksi.

Joka talvi pääsemme hiihtämään luonnon lumiladuille, kunhan vain maltamme odottaa talven tuloa!

Liikuntaa on hyvä ja hieno harrastaa, mutta sitä voidaan, jos halutaan, harrastaa normaalien vuodenaikojen ja sään mukaan.

 

nim. Liikunnan ystävä

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?