Lentopallomiehen katse tulevaisuudessa

Suomen lentopallonmaajoukkueen hakkurina ja yleispelaajana pelaava Urpo Sivula kertoo kotiutuneensa uuteen kotikuntaansa Lempäälään hyvin ja kehuu lähiravintolansa tarjoamia siipiä erinomaisiksi. Kuva: Tuomas Koivisto

Suomen lentopallonmaajoukkueen hakkurina ja yleispelaajana pelaava Urpo Sivula kertoo kotiutuneensa uuteen kotikuntaansa Lempäälään hyvin ja kehuu lähiravintolansa tarjoamia siipiä erinomaisiksi. Kuva: Tuomas Koivisto

Lempäälän keskustan tuntumasta kesällä omakotitalon hankkinut pitkäaikainen Suomen lentopallomaajoukkueen runkopelaaja Urpo Sivula loukkaantui syksyllä kesken lentopallon Euroopan mestaruuskilpailujen. Syksyn ja talven läpi hän on käynyt tekemässä kuntoutusharjoituksia kuntosalilla Fysiocenterissä Ideaparkissa.

– Akillesjänne napsahti poikki kesken neljännesvälierän Italiaa vastaan ja se täytyi leikata. Ensimmäiset nelisen viikkoa leikkauksesta meni kotosalla huilatessa. Sen jälkeen olen päässyt kuntouttamaan kunnolla. Kuntopyörän päälle pääseminen oli iso askel. Nyt olen lisännyt kuormaa ja tässä vuoden alusta aletaan hakemaan jälleen pallotuntumaa, 170 miesten maaottelua pelannut Sivula pohjustaa.

Vammalan lentopallon kanssa sopimuksen tehneellä Sivulalla on kuluva lentopallokausi menossa kokonaan sivu suun. Sopimus VaLePan kanssa kattaa myös ensikauden.

– Ensi kaudella olen jälleen riveissä. Töitä täytyy tehdä, mutta en ole huolissani peliajasta. Meillä on todella kova joukkue kasassa ja tavoitteena on mestareiden liiga. Sinne päästäkseen täytyy ensin voittaa keväällä Suomen mestaruus, ja sen jälkeen alkavat kabinettipelit, Suomen mestaruuden Kokkolan Tiikereissä keväällä 2013 voittanut Sivula suunnittelee.

Maajoukkueringissä vuodesta 2006 mukana ollut Sivula on pelannut sekä yleispelaajana että hakkurina. Maajoukkueeseen hänet nostettiin vain 18-vuotiaana, kun sen hetkinen maajoukkue piti leiritystä Kuortaneella, jossa Sivula kävi lukiota. Viime vuosikymmenellä Suomen lentopallomaajoukkueen lentoon saattanut huippuvalmentaja Mauro Berruto näki Sivulan harjoittelua ohimennen ja puhui mukaan nuorten maajoukkueleirille, josta Sivula ponnisti suoraan lentopallon maailmanliigaan miesten joukkueeseen.

– Maajoukkuepelit, leirit ja turnaukset ovat ihan oma lukunsa.  Maailmanliigaa olen tässä useamman vuoden kiertänyt. Siellä pelataan isoja otteluita ja isoista palkintorahoista. Peliareenat ovat maailmalla suuria ja puitteet loistavia. Maailmanliigan finaaliin pääsy olisi todella kova juttu ja huipennus tälle sukupolvelle, joka on pitkään mukana ollut. Samaan tapaan mitä 2014 vuoden maailmanmestaruuskilpailuihin pääseminen oli, Turkissa, Italiassa ja Saksassa ammattilaisena pelannut Sivula pohtii.

Sivula kertoo, että kiinnostusta voisi vielä olla lähteä ulkomaille pelaamaan ammattilaisena.

– Minulla on sopimus VaLePan kanssa ja olen sitoutunut siihen täysin. Kun sopimus on katkolla, katsotaan rauhassa, mikä on tilanne. Tavoitteenani on parantaa yhä edelleen tasoani ja haluan olla aina vain parempi lentopalloilija. Toiveeni on pelata ammattilaisena niin pitkään kuin mahdollista, päättää Sivula.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?