Kisalaisia Valkeakosken ja Seinäjoen laduilla

Hiihdon kannalta liki ennätyksellisen kehnoon alkutalveen on mahtunut etelässäkin edes muutama kilpailu.  Eteläisen Suomen kisakausi korkattiin LeKi:n voimin Hakkarissa  jo 5. joulukuuta.

Seuraavaksi järjesti Valkeakosken Haka perinteiset Ensilumen hiihtonsa 20. joulukuuta  Monet kisat on jouduttu siirtämään tuonnemmaksi tai kokonaan perumaan.  Seinäjoen talvikisat kyettiin pitämään 2. tammikuuta kalenterin mukaisesti.

Hiihtoliitto on varannut perinteisesti loppiaisen eli 6. tammikuuta maakuntaviestien pitoajaksi.  Tilaa vievää Hämeen viestiä ei voitu vähin lumin pitää Valkeakoskella, joten sillekin etsitään parempaa ajankohtaa.  Korvikkeena pidettiin piirikunnalliset kilpailut.

Valkeakosken ensilumenhiihtojen järjestäminen oli työvoitto Hakalle ja ladun tehneelle kaupungille.  Edestakaisin hiihdettävä Korkeakankaan kilpa-areena oli 700-metrinen, kierros siis 1 400 metriä.  Kyse oli perinteisen hiihtotavan kilpailusta, mutta helpon reitin ja ongelmallisen sohjokelin takia jo juniorisarjoissakin harrastettiin pitovoiteettomilla tasatyöntöhiihtoa.

Lekiläisistä parhaiten sijoittui  ensimmäistä kautta 16-vuotiaissa kilpaileva Hilla Niemelä ollen toinen.

Kolmospalkinnon pokkasivat Valtteri Niskanen (M20) ja Samuel Suoniemi (P14). M18 sarjan Onni Rintala ja Jaakko Hyrkäs olivat 7. ja 9. Henna Mettalo työnteli tasurilla N18-sarjan yhdeksänneksi. Samaan sijoitukseen ylsi naisten sarjassa Ida Rintala perinteisellä potkien. Velipoika Veikon selkä ei pitänyt tasatyönnöstä – sijoitus miesten kympillä 15.

Seinäjoella viiletettiin kahden kilometrin tykitettyä kilpalatua vapaalla tavalla. Osallistujia oli yli 300. 18 -vuotiaitten kympillä Onni Rintalan sijoitus oli 8. Matias Strandvallin voittamalla yleisellä kympillä Veikko Rintala oli 9. Kisan Arto Hakala (M45) ja Esa Seppä (M35) olivat sarjojensa kunkkuja. Hakalan sarjassa hiihti mm. olympialaisissakin Suomea edustanut Karri Hietamäki.

Tampereella Kaupissa voidaan ensi lauantaina jo varmuudella järjestää kansalliset hiihdot, koska kaupungin lumitykit ovat päässeet pakkasilla tositoimiin. Yrityksen järjestämiin Tampereen talvikisoihin on odotettavissa runsas osanotto.