Lempäälän ja Vesilahden alueen kuuluisin ruokahifistelijä Krääkkiön Pystykorva kiertää paikallisia lounaspaikkoja. Hännänheilutukset ja haukut jaetaan täällä Sanomien sivuilla. Hyvää ruokahalua, vuh!

Kokeellinen kardemumma kummeksutti Kuljussa

Mikä paikka?

Onko kardemumma suolaisessa vohvelissa vika vai ominaisuus? Se jäi Pystykorvalta arvoitukseksi.

Onko kardemumma suolaisessa vohvelissa vika vai ominaisuus? Se jäi Pystykorvalta arvoitukseksi.

Kuljun Kartanon Vohvelikahvila

Faktat

Osoite: Tampereentie 272

Hinnat: annosten hinnat vaihtelevat pääosin  6,90–8,90 euron välillä

Yleisvaikutelma

Kuljun Kartanolla shoppailijoita on ravinnut viime syksystä asti uusi vohvelikahvila. Vohveleiden lisäksi nälkäisiin suihin on tarjolla pikaruokaa hampurilaisista pitsaan. Kaupan vieressä sijaitseva kahvila on niin viihtyisä kuin kaupan vieressä sijaitseva kahvila nyt voi olla.

Tunnelmaa on luotu mukavilla istuskelunurkkauksilla, joissa voisi kuvitella jopa lukevansa kirjaa

kahvia nautiskellessaan. Ongelmana on vain se, että lämpölukemien ollessa ulkona pakkasen puolella koiran hönkäisy huurtuu sisälläkin. Etenkin ikkunapöydät, jotka ovat juuri ne viihtyisimmät, ovat varsin vetoisia.

Krääkkiön Pystykorvan pennut saivat joulukinkusta tarpeekseen jo viikossa ja hampurilaista napsaa isommankin hurtan suu. Joulun jälkeen ei Vohvelikahvilassa ole ruuhkaa ja vain muutama kahvittelija poikkeaa ostosreissun lomassa istuskelemassa. Palvelu on ystävällistä, mutta ei erityisen ripeää. Onneksi lonkanveto jouluna on tuonut seesteisen olotilan koirankin sydämeen eikä kiire polttele hännänpäässä. Hieman kuitenkin arveluttaa kiireisten lounastajien ehtiminen takaisin työpaikoilleen.

Sapuska

Hampurilaisannoksessa on hyvää yritystä ja esimerkiksi sämpylä on oikein onnistunut valinta.

Hampurilaisannoksessa on hyvää yritystä ja esimerkiksi sämpylä on oikein onnistunut valinta.

Herkkusuu-Pystykorva ei kykene tassuttelemaan juustohampurilaisen ohi, jos se listalta löytyy. Niinpä sellainen tilattiin. Vohveleista kitaan upposi sekä suolainen kartanon vohveli että makea mansikkaversio. Pennut ruokittiin kanakorilla.

Kanakori tuli pöytään kohtuuajassa, perushuttua totesivat pennut ja pistelivät poskeensa. Juustohampurilainen saapui seuraavaksi, ja se oli hinta-laatu suhteeltaan oikein oiva. Sämpylään oli panostettu ja kokonaisuus hiveli makuaisteja sopivasti. Nälkäkin lähti, mutta vielä odoteltiin vohveleita.

Palvikinkulla, kananmunalla, pekonilla ja juustokastikkeella ryyditetty pläjäys lupaili hyvää. Ensimmäinen haukkaus sai hurtan hämmentyneeksi. Kardemummaa? Mitä kummaa?

Oudoksuen Krääkkiön Pystykorva teki niin kuin mamma Pystykorva on aina opastanut: söi lautasen tyhjäksi. Eihän se pahaa ollut, mutta herää kysymys oliko kyseessä erhe vai ominaisuus. Kokeellisuudesta pitää aina antaa plussaa. Toisaalta tämän kokeilun jättäisin kuitenkin yleisestä myynnistä. Annoksen koko oli sopiva, ehkä pieni sivusalaatti tekisi siihen vielä mukavan lisäsäväyksen.

Makeassa mansikkavohvelissa ei täytettä oltu säästelty. Herkullista marjaisaa hilloa ja reippaasti kermavaahtoa, siitä tykkääjoka hännänheiluttaja. Pennut urahtelivat hyväksyvästi nonparelleille. Makeaan vohveliin kardemumma sopi mausteeksi kuin kuono pystykorvalle. Herkku katosi lautaselta ennen kuin kukaan ehti kissaa sanoa.

Arvosana

3,5 pystykorvaa

pystykorvapystykorvapystykorva

1/2

 

 

 

 

Yhteenveto

Mainiota apetta kauppareissun ratoksi ja kaiken kaikkiaan hyvää yritystä. Kardemummaa soisin maistavani jatkossa vain makeista vohveleista. Lisälämpö ei myöskään olisi pahitteeksi.

Pystykorva vinkkaa!

Vohvelikahvilan vohvelit ovat gluteenittomia.

Makeassa mansikkavohvelissa ei oltu säästeltu täytteitä. Kuono hillossa ja kermavaahdossa on Pystykorvalla autuas olo.

Makeassa mansikkavohvelissa ei oltu säästeltu täytteitä. Kuono hillossa ja kermavaahdossa on Pystykorvalla autuas olo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?