Mestis-Kisan kurssi matelee alhaalla

Kuva: Jani Huurne Mestis-Kisa on tiukassa paikassa, sillä joukkue mataa viiden ottelun tappioputkessa. Sami Laakson ja muiden kisalaispelureiden tulee löytää henkisiä voimia lisää, jotta voittojen tielle tämän viikon peleissä joukkue pääsisi.

Kuva: Jani Huurne
Mestis_kisa on tiukassa paikassa, sillä joukkue mataa viiden ottelun tappioputkessa. Sami Laakson ja muiden kisalaispelureiden tulee löytää henkisiä voimia lisää, jotta voittojen tielle tämän viikon peleissä joukkue pääsisi.

Jokipojat – Kisa 4 – 0, Kisa – Hermes 2 – 5
Pelien henget: Lempäälän Kisan jääkiekon Mestis-joukkue elää tammikuun paukkupakkasilla erittäin hankalaa ja masentavaa aikaa. Joukkue rypee viiden tappion putkessa, tätä menoa uhkaavat piinaavat karsintapelit runkosarjan jälkeen. Otteluissa Jokipoikia ja Hermestä vastaan Kisa pärjäsi normiviisikkopelissä ihan hyvin, mutta henkilökohtaiset lapsukset sekä vaisu alivoimapelaaminen kostautuivat. Tällä hetkellä joukkue on ahdistunut, jopa kokeneille runkopelaajille tulee kohtalokkaita virheitä, eikä kukaan yksilö kykene kantamaan joukkuetta reppuselässä.
Juujärven jupinat: – Turha on alkaa osoitella sormella yksittäisten maalien syitä ja syypäitä. Laman syyt ovat syvemmällä, kuten esimerkiksi siinä, ettemme saa laadukkaita neljän kentällisen treenejä aikaan. Samoin kaiken aikaa elävät kokoonpanot ja kenttäkoostumukset luovat epävakautta, kun juuri nyt tarvitsisimme pysyvyyttä ja vakautta, että saisimme tappioputken poikki, analysoi hankalaan paikkaan joutunut päävalmentaja Juha Juujärvi.
– Valmentaja, varsinkin täällä Lempäälässä, joutuu elämään todella hetkessä. Suunnitelmat vaikkapa ketjukoostumuksista saattavat mennä uusiksi aivan pelien alla. On hankalaa luoda ajatuksia viikon päähän tai puhumattakaan pidemmälle. Nousun tie on se, että jokainen yksilönä pyrkii tekemään hommansa paremmin ja miettimällä sekä keskittymällä vain seuraavaan peliin, jatkoi Juujärvi.
”Välly” palasi: Kisaan palasi ainakin parin pelin lainalle Ilveksen kuljulaispelaaja Tommi Välimaa, joka on pelannut Kisan nutussa aiemmilla kausilla yhteensä 151 ottelua. Työteliäs Välimaa ei tuonut tehopuolelle lisäarvoa, mutta omalla tekemisellään antoi esimerkkiä muille itsensä likoon laittamisessa. Välimaan, kuten muiden liigalainojen tilanne, elää päivä kerrallaan.
Tuleeko lisäsatsauksia?: Kisan budjetti on rajallinen, eikä suuriin lisäsatsauksiin pelaajistossa ole mahdollisuuksia. Syvyyspelaajia joitain saattaa olla tulossa, kuten kaksi edellistä peliä pelannut KooVee-laina Jaakko Kerisalmi tai Keuruulta lainattu Roope Niskanen. Toki lempääläisten silmät ovat auki, jos jotain ilmenee esimerkiksi maalivahti- tai hyökkääjä-rintamilla.
Mitä seuraavaksi?: Kisalla on seuraavaksi kaksi kotipeliä, joissa vastustajiksi saapuvat Peliitat Heinolkasta ja TuTo Turusta. Jotta karsintapeikko ei kolkuttelisi liian lähellä, on pisteille päästävä. Pudotuspelipaikka karkasi Hermes-tappion myötä kymmenen pisteen päähän, joten siitä haaveileminen kannattaa aloittaa avsta kelpo voittoputken jälkeen. Pelejä jäljellä runkosarjassa on vielä 20 kappaletta eli 60 pistettä on otettavissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?