Susilaumalle kylmää kyytiä Hakkarissa

Kuva: Jani Huurne Anssi Vesasen lyönti on kilpistynyt SuRVon latvialaisveljesten Janis ja Kristaps Vaversin torjuntaan. Ossi Vesanen (verkolla) ja Jukka Lehti varmistavat.

Kuva: Jani Huurne
Anssi Vesasen lyönti on kilpistynyt SuRVon latvialaisveljesten Janis ja Kristaps Vaversin torjuntaan. Ossi Vesanen (verkolla) ja Jukka Lehti varmistavat.

Lempäälässä on siellä ja täällä tehty havaintoja suden tai susien liikeistä. Ainakin lauantaina 9. tammikuuta liikkeellä oli oikein kokonainen susilauma, kun lentopallossa miteltiin 1-sarjan ylemmän jatkolohkon ottelu Kisa vastaan Susiraja Volley Joensuusta. Aaltoilevassa ottelussa susille annettiin lopulta kylmää kyytiä, kun Kisa nappasi tärkeän 3 – 1-voiton itäisestä vastustajastaan. Yksi voiton suurimmista selittäjistä oli lempääläisten onnistunut keskipelaaminen.
– Pitkä pelitauko ja helposti voitettu avauserä teki loppujen lopuksi pelistä vaikean meille. Toisessa erässä tuli totaalinen lamaannus, jonka yli onneksi pitkällä erätauolla pääsimme, sanaili Kisan parhaana palkittu 32-vuotias kaksimetrinen keskipelaaja Ossi Vesanen.
Kisan vahva ase 1-sarjassa onkin ollut pätevä keskipelaaminen. Passari Jukka Lehden tarjoilusta Vesanen, Sten Kruuda ja SurVoa vastaan vaihdossa ollut Toni Laine ovat iskeneet tehokkaasti.
– Lehden Jukka pelasi taktisesti viisaan pelin, passeja tuli keskelle sopivissa kohidssa, niistä saimme Stenin kanssa hyvin pallot kuolemaan, kiitti Vesanen pelin kapellimestari Lehteä.
Susiraja Volleyssa pelaa peräti kolme latvialaispelaajaa, joista kaksi liikkuu maan maajoukkuepelaajan statuksella. Kun ulkomaalaispelaajia sekä entisiä liiga- ja jopa maajoukkuepelaajia löytyy muistakin vastustajista, on moni joukkue kovilla panostuksilla mukana kevään huippupeleissä.
Kisa luottaa omaan kesästä saakka koossa olleeseen 12 pelaajan rosteriinsa, josta löytyy kokemusta sekä pituutta yllin kyllin. SurVoa vastaan joukkueen haavoittuvaisin osa-alue oli aloitusten vastaanotto, joka sakkasi toisessa erässä pahasti.
– Vastustajalla oli yhtäältä pahojakin syöttöjä, mutta kyllä meidän pitää kyetä jatkossa parempaan nostopelaamiseen. Tästä on hyvä petrata takakentän peliä, näki Kisan nostoliberona huhkinut Tommi Roininen.
Seuraava Kisan koitos on sunnuntaina 17. tammikuuta Hakkarissa, kun vastaan asettuu perinteikkääseen paikallisderbyyn Akaa Volley, joka vahvisti joulutauolla rivejään Togon 206-senttisellä maajoukkuepelaaja Adjete Agnithneyllä. Alkusarjassa Kisa ja Akaa voittivat toisensa vieraskentillä, joten luvassa on tasainen titaanien taistelu.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?