Postimerkkikerho ehti jo julkaista 150-vuotisjuhlamerkin

Juhlavuoden valmistelut käynnissä

Tiina Kinnunen esittelee Lempäälän 150 -vuotisjuhlavuoden omakuvapostimerkkiä. Kunta on jo ottanut käyttöönsä yhden erän painotuoreesta painoksesta. Kuva: Erkki Koivisto

Tiina Kinnunen esittelee Lempäälän 150 -vuotisjuhlavuoden omakuvapostimerkkiä. Kunta on jo ottanut käyttöönsä yhden erän painotuoreesta painoksesta. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälän ensimmäinen kuntakokous pidettiin 3. kesäkuuta 1866, joten Lempäälällä on vuonna 2016 juhlan aika. Kunnanjohtaja Heidi Rämö on kutsunut kaikki kuntalaiset, yhdistykset ja yritykset mukaan ideoimaan ja toteuttamaan Lempäälä 150 -juhlavuotta.

Vuodenvaihteen pyhät on vietetty, mutta juhlaa riittää Lempäälässä vielä koko vuodeksi. Ainakin, jos on uskomista Lempäälän 150 -vuotisjuhlallisuuksia koordinoivaa operatiivista ryhmää.

Yhteysjohtaja Elina Kivi Lempäälän kehityksestä, projektivastaava Tiina Kinnunen, sivistysjohtaja Nina Lehtinen, vapaa-aikajohtaja Erkki Häkli, kasvatus- ja opetuslautakunnan puheenjohtaja  Jaakko Hautamäki (kok.) ja tekninen isännöitsijä Juho Mikkolanniemi hyrisevät tyytyväisyyttään: yhdistykset ovat ottaneet hyvin kopin kunnan tarjouksesta juhlistaa merkkivuotta tapahtumin ja muin tempauksin.

Eikä vain luvannut. Lempäälän Postimerkkikerho on jo toteuttanut ja julkaissut Lempäälän kunnan 150-vuotisjuhlavuodelle omakuvapostimerkin juhlavuoden logosta. Kerho myy postimerkkiä yhdistystoritapahtumassa Manttaalitalolla 23. tammikuuta ja Ideaparkissa keräilytapahtumassa 12. maaliskuuta. Merkki on saatavissa myös kerhon puheenjohtaja Pentti Savolaiselta.

Innokkaat voivat ilmoittautua

Lempäälän 150-vuotispostimerkki on myynnissä yhdistystoritapahtumassa launantaina 23. tammikuuta Manttaalitalolla. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälän 150-vuotispostimerkki on myynnissä yhdistystoritapahtumassa launantaina 23. tammikuuta Manttaalitalolla. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälä oli vuonna 2015 Suomen talkoomyönteisin kunta. Vuonna 2016 kunta hyödyntää titteliä.  Tavoitteena on järjestää vuoden mittaan kaikkiaan 150 tapahtumaa, koota juhlavuoden nettisivuille 150 tarinaa, tarjota 150 elämystä ja koota yhteen 150 hyvän mielen tekoa – pitkälti yhdistysväen aktiviteetteina.

150-minuuttiseen crossingiin mukaan ilmoittautunut, juhlavuoden valmistelevan toimikunnan puheenjohtaja Jaakko Hautamäki pitää yllättävänä, miten paljon yhdistyksiä tuli loppuvuonna järjestettyyn infotilaisuuteen paikalle. Seuraavaksi vuorossa on sitouttamisvaihe, jotta kunnianhimoinen hanke saadaan vietyä kunnialla läpi

Jo nyt kalenterissa on kovasti täytettä juhlavuoden joka kuukaudelle. Tammikuun lopulla julkaistaan oma Lempäälä 150 -vuotta nettisivusto, joka kokoaa kaikki lukuisat tapahtumat ja muut juhlavuoden sisällöt yhteen. Sitä ennen 23. päivänä yhdistystoritapahtuma täyttää Manttaalitalon. Tässä kuussa perustettavaan juhlavuoden omaan facebook-ryhmään kutsutaan jäseniksi yhdistyksiä ja yrityksiä ideariiheksi.

Nyt on alkamassa tapahtumien aikatauluttamisvaihe. Yhdistyksille on lähetetty sähköinen kyselylomake juhlavuoteen osallistumiseksi. Samanlainen tiedustelu on tarkoitus osoittaa lisäksi yrityksille. Ideoita luvataan viedä on linena eteenpäin.

– Kysymme, haluaako postin saaja liittyä facebook-ryhmään ja sitoutua järjestelyihin, Tiina Kinnunen sanoo.

Kaikkea kunta ei delegoi yhdistysten järjestettäväksi. Juhlavuosi näkyy viheristutuksissa. Kunta tarjoaa yhdistysten käyttöön yhteisen logon ja juhlavuoden graafisen ohjeistuksensa. Yhdistykset voivat lainata tapahtumiinsa roll upeja, mahdollisesti banderollejakin. Kutsuvierastilaisuus järjestetään 2. kesäkuuta Lempoisten koululla. Lempäälä-juhlaviikolla 5.–11. syyskuuta kunnan panos on myös suuri.

– Käynnistämme myös nykyisen Tredun paikalle kohoavalle uudelle oppilaitokselle nimikilpailun, sanoo Nina Lehtinen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?