Mikä jolkotteli Kuokkalassa?

Kuva: Antti Perälä

Kuva: Antti Perälä

Poliisille tehtiin 5. tammikuuta hieman ennen  puoltayötä ilmoitus mahdollisesta susihavainnosta Lempäälässä lähellä Kuokkalan koulua. Paikalla ollut Harri Luuppala oli taskulampun valossa havainnut suurikokoiset koiraeläimen jäljet, joita hän lähti seuraamaan noin 50 metrin matkan. Jälkien mukaan eläin oli tullut Nurmen suunnalta ja jatkanut matkaansa Pirkkalantien Nesteen suuntaan, jonka jälkeen se oli lähtenyt takaisin Nurmen suuntaan.

Myös Nurmen koulun rehtori Antti Perälä muistaa tapauksen hyvin. Autolla liikkeellä ollut Perälä havaitsi jäljet jättäneen koiraeläimen, josta otti videokuvaakin.

– Se oli nuorten MM-kisojen finaalin toisen erätauon aikaa ja paikka noin 150 metriä Kuokkalan koululta Nurmen suuntaan. Liikenteenjakajan kohdalla oikealla puolella näin jotain.

– Olen asunut Niinisalossa ja susikoiran kyllä tunnistan. Sellainen se ei ollut. Sen juoksu oli niin kevyen näköistä, ei ollenkaan koiramaista.

Perälä astui ulos autostaan ja lähti seuraamaan koiraeläintä videokamera mukanaan.

– Viheltelin sille, ja noin kahdenkymmenen metrin päässä se kääntyi ja lähti tulemaan kohti. Minulle tuli kiire peruuttaa takaisin autoon.

Koiraeläin sivuutti auton noin  neljän metrin päästä jatkaen matkaansa.

Perälä otti kuvaa myös eläimen lumeen jättämistä jäljistä. Ne ovat hänen mukaansa kookkaat, noin 12–13-senttiset. Hän laittoi havainnostaan tiedon muun muassa Nurmenkulman facebook-ryhmään.

– Täällä on ihmisille paljon kissoja ja koiria, että tietäisivät olla varuillaan. Ruokolan Lasse oli seuraavana päivänä tehnyt samanlaisen havainnon  Kortteiston mutkassa.

Hän lähetti lisäksi kuvaamansa aineiston Pirkkalan alueen petoasiamies Tomi Nisulalle. Hän puolestaan on aikeissa lähettää videon tutkija Samuli Heikkiselle Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitokseen.

– Olen katsonut videon enkä pysty siitä sanomaan, mikä eläin se on, koiraeläin ehdottomasti. saattaa olla sama elukka, joka kävi seuraavana aamuna kahdeksalta Pirkkalassa kääntymässä.

Havainto on siis varmentamaton. Kyse voi olla suden sijaan suuresta koirasta tai koirasudesta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?