Lempäälän lukion ja Tredun yhteinen rakennus valmistuu vuonna 2017. Nyt sille haetaan kilpailulla hyvää nimeä. Voittajanimestä on luvattu jopa maksaa.

Opinahjolle haetaan nimeä

Nyt nimillä pallottelemaan! Erkki Hytönen ja Riku Väisänen toivovat opinahjolle särmikästä, kampuksen sijainnin huomioonottavaa nimeä. Kuva: Katariina Rannaste

Nyt nimillä pallottelemaan! Erkki Hytönen ja Riku Väisänen toivovat opinahjolle särmikästä, kampuksen sijainnin huomioonottavaa nimeä. Kuva: Katariina Rannaste

Lempäälän lukio ja Tampereen seudun ammattiopisto Tredu menevät kesällä 2017 kimppaan. Valkeakoskentien varteen valmistuvalle lukion ja Tredun yhteiselle rakennukselle etsitään nyt nimeä.

Nimestä voisi lukion opiskelijakunnan hallituksen mukaan huokua lempääläläisyys, luonnonläheisyys tai kampuksen sijainti.

– Nimi voisi olla särmikäs, opiskelijakunnan puheenjohtaja Riku Väisänen ehdottaa.

– En halua ohjailla liikaa, mutta olisi hienoa, että Ahtialanjärvi, Natura-kohde, jonka äärellä rakennus on, näkyisi myös nimessä. Onhan paikka upea, ja ympäristö on huomioitu lukion uudessa opetussuunnitelmassakin, lukion rehtori Erkki Hytönen kertoo.

Suunnitteluvaiheessa rakennusta on laajalti kutsuttu Tredu-kampukseksi. Vastaavasti lukiota on pitkään kutsuttu LeLuksi. Voikin olla, että kilpailun myötä kumpaakaan ei enää näy nimessä.

– Jos tuleva nimi ei kuitenkaan olisi Lempo-kampus, Erkki Hytönen esittää.

– Vaikka kunnioittaisi sekin hienosti koulua, Väisänen näkee.

Idea nimikilpailun järjestämisestä on lähtöisin suunnittelijoiden toiveesta, jonka mukaan rakennuksella olisi nimi hyvissä ajoin, jotta sitä voisi käyttää rakennussuunnitelmissa ja markkinoinnissa.

– Sivistysjohtaja Nina Lehtinen oli ajaessaan lähidemokratia-asiaa ensimmäisenä mukana. Lukion opiskelijakunta teki sittemmin kasvatus- ja opetuslautakunnalle ehdotuksen nimikilpailun järjestämisestä, ja se hyväksyi esityksen, Hytönen selvittää.

Valitsijaraati koostuu lukion ja kasvatus- ja opetuslautakunnan keskuudestaan valitsemista jäsenistä. Nimikilpailua ajaa lukion opiskelijakunta.

 

Nimikilpailu:

Nimeä lukion ja Tredun yhteiselle opinahjolle saa ehdottaa nyt sähköpostilla osoitteeseen Opiskelija.Kunta@edu.lempaala.fi. Aikaa antaa ehdotuksia on 5. helmikuuta asti. Sen jälkeen raati valitsee ehdotuksista kolme parasta, joista yleisö äänestää 15.2.–15.3. välisenä aikana.

Voittanut nimi julkaistaan myöhemmin kunnan 150-vuotisjuhlan yhteydessä. Voittajaehdotukselle on kaavailtu 500 euron palkintosummaa.

 

 

Millä mallilla rakennushanke on nyt?

Metallipuoli on entinen. Tredun pihamaalla on päästy purkutöihin. Kuva: Katariina Rannaste

Metallipuoli on entinen. Tredun pihamaalla on päästy purkutöihin. Kuva: Katariina Rannaste

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun pihamaalla on päästy purkutöihin. Vanha metallipuoli on joulukuussa laitettu maan tasalle.

– Alueelta on purettu myös Piipon huvila ja sauna. Sauna oli menetys ja olen siitä pahoillani, toteaa lukion opiskelijakunnan puheenjohtaja Riku Väisänen.

– Opiskelijakunnassa onkin virinnyt haave saunasta, hän lisää.

Uutta rakennetaan ja vanhaa saneerataan tontilla niin, että valmista pitäisi olla kesällä 2017.

– Järjestystä en pysty vielä sanomaan varmaksi, että ryhdytäänkö seuraavaksi saneeraamaan vanhaa vai tekemään uuden perustuksia. Joka tapauksessa vanha puoli pitkälti puretaan, jäljelle siitä jää vain luuranko, lukion rehtori Erkki Hytönen toteaa.

Ympäristö ja Ahtialanjärvi tunnettuna lintujärvenä aiotaan Hytösen mukaan ottaa huomioon rakennustöissä.

– Esimerkiksi perustusten teossa pitää ottaa muuttolinnut huomioon. Siellä ei tehdä mitä tahansa mihin aikaan tahansa.

– Selvitämme myös, saataisiinko rakennuksen katolle aurinkokennot. Se on lukion kannalta harras toive, koska koulu on luontoon painottuva. Salissa voisi jopa olla näyttö, josta näkisi kennojen tuottaman sähkön määrän, Hytönen visioi.

Hankkeen projektiaikataulu on 18.1.2016–31.5.2017.

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?