Hakkarissa sunnuntaina isot HS -hiihdot

LeKi järjestää Hakkarissa sunnuntaina 24.1. ehkä paljonkin osallistujia vetävät kilpailut.  Kyseessä on vuoden 2017 Hopeasompafinaalien esikisat. Hakkariin on odotettavissa ensi talven kilpailuihin ainakin 800 juniorihiihtäjää. Nyt tarjotaan mahdollisuus perehtyä kilpalatuihin.

Samassa yhteydessä LeKi järjestää aikuisille avoimet kansalliset kilpailut. Mukana on myös alle HS-ikäisiä  8 -vuotiaasta alkaen.

2,5 kilometrin kilparata sijaitsee pääosin vesitornin, kesällä talkoillun hiihtomaan ja jäähallin takamaaston välisellä alueella. Hiihtomaan uudet vierusladut otetaan nyt käyttöön. Järjestäjät ovat kolanneet pohjille luonnonlunta, mutta turvallisuuden takia tarvitaan lisälumettamista konevoimin osana tavanmukaista ladunhoitoa. Käytössä on Kisan tekemää tykkilunta sekä jäähallin tuottamaa hilettä.

Hiihtotapa sunnuntaina on perinteinen. Hiihtoliiton kilpailunormien mukaisesti paanalle ajetaan kaksi ”pertsan” latua. Turvallisuuden vuoksi kilpaladut on suljettu muilta hiihtäjiltä klo 10–15. Kilpailukeskus sijaitsee viipalekoulun ja luistinradan välissä.

Teksti: Antero Korhonen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?