Lempäälän Karjalaseuralla 75-vuotisjuhlakonsertti

Raita Karpo esiintyy Lempäälän kirkossa Lempäälän Karjalaseuran 75-vuotisjuhlakoinsertissa.

Raita Karpo esiintyy Lempäälän kirkossa Lempäälän Karjalaseuran 75-vuotisjuhlakonsertissa.

Lyyrinen sopraano Raita Karpo esittää yhdessä pianotaitelija Jouni Someron kanssa sekä itselleen että varmasti myös yleisölle rakkaita lauluja Lempäälän Karjalaseura ry:n 75-vuotisjuhlakonsertissa Lempäälän kirkossa 28. helmikuuta. Konsertti sisältää niin lauluja Karjalasta kuin  heprealaisiakin lauluja.

Raija Karpo on kuulunut rakastetuimpien suomalaislaulajien joukkoon jo yli neljän vuosikymmenen ajan. Lauludiplomin  hän sai jo vuonna 1970. Karpo on esiintynyt musikaaleissa (mm. Kiss me, Kate) sekä laulanut ooppera-  ja operettirooleja. Suomen Kansallisoopperassa hän debytoi Madetojan oopperassa Pohjalaisia.

Suurelle yleisölle Karpo on tullut tunnetuksi erityisesti karjalaisten laulujen herkkänä tulkitsijana. Vuonna 2008 Raita Karpo palkittiin Pro Carelia -mitalilla

Esiintymismatkoja hänellä on ollut ympäri maailmaa. Raita Karpo on tehnyt 16 levyä.

Konserttipianisti Jouni Somero on soittanut lähes 3 000 konserttia eri puolilla maailmaa. Somero on tehnyt yhteistyötä useiden koti- ja ulkomaisten laulajien, instrumentalistien ja kapellimestarien kanssa.

Somero on eniten levyttänyt suomalainen pianisti. Levytyksiä eri levymerkeille on noin 90. Laajoja projekteja ovat mm. suomalaisen pianomusiikin antologia (5 levyä), Sergei Bortkiewiczin koko piano tuotanto (9 levyä) sekä Tchaikovskin koko pianotuotanto (6 levyä).

Syyskuussa 2012 yhdysvaltalainen Fanfare Magazine valitsi Someron Rebikov-albumin vuoden merkittävimmäksi pianolevyksi.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?