Aikaa olisi ollut korjata työeläkkeiden indeksi

Kimmo Kiljunen kirjoitti (L-VS 20.1.2016), että työeläkkeiden indeksi on muutettu vuonna 1977 palkkaindeksistä palkka-/elinkustannusindeksiksi, mikä pitää paikkansa, että säästösyistä näin tehtiin. Mutta siihen hän ei puuttunut, miksei asiaa ole korjattu. Hänen edustamansa puolue SDP on ollut hallituspuolueena useita kertoja eikä ole kuulunut pihahdustakaan asian suhteen muuten kuin juhlapuheissa. Myöskään SAK ei ole asialle tehnyt yhtään mitään.

Minusta kokeneena myyntimiesseniorina näyttää siltä, että asiaa pidetään ”vaalikarjan ruokkimisaiheena” samoin, kun matalapalkka-aloja. Kyllä SAK:lta löytyy puhtia, kun on kysymyksessä selvästi yli keskipalkkasten asia taikka joku ihmeellinen työehtosopimuksen pykälä, josta tulee iso riita, että voidaan esittää joukkovoimaa.

SDP:llä on ollut valtionvarainministerin salkku useita kertoja, mutta siihen paikkaan ei ole nimitetty puolueen taloushallinnon kokenutta kansanedustajaa, vaan poliittisesti sopiva. Tällainen talousmies olisi ollut Matti Saarinen Lohjalta. Hänen ammattinsa tiedän siksi, että kirjoitin sen autokauppasopimukseen hänen ostaessa ensimmäisen Volvonsa. Myin henkilöauton, vaikka se ei toimenkuvaani kuulunut, kun olin kuorma-automyyjä ja SAKlaisen ajattelun mukaan se ei olisi ollut sopivaa, koska se ei kuulunut toimenkuvaani.

Kyllä naurattaa Kimmo Kiljusen kohkaaminen, sillä olisi ollut vuosikymmeniä aikaa hoitaa asia kuntoon siellä, missä päätöksiä tehdään.

Seppo Jutila MKT
Rajamäki

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?