Musiikkia kynttilän valossa Vesilahden kirkossa

Viulisti Johanna Ellenberg-Haapaniemi esiintyy Kynttilänpäivänä Vesilahden kirkossa.

Viulisti Johanna Ellenberg-Haapaniemi esiintyy Kynttilänpäivänä Vesilahden kirkossa.

4kynttilänpäiväyleiskuvaKynttilänpäivän iltana sunnuntaina 31. tammikuuta Vesilahden kirkossa ovat musisoimassa viulisti Johanna Ellenberg-Haapaniemi ja miehensä Mikko Haapaniemi, joka soittaa konsertissa urkuja ja pianoa.

Kynttilöin koristellussa kirkossa soi tunnelmallinen ja mieltä rauhoittava musiikki. Vajaan tunnin mittaisen konsertin ohjelmassa on monia tuttuja sävellyksiä. Konsertti alkaa Bachilla, mutta ohjelman pääpaino on irlantilais-norjalaisen duon Secret Gardenin musiikilla. Moni ei tiedä, että esimerkiksi Josh Grobanin tunnetuksi tekemä ”You raise me up” on alun perin  Rolf Lovlandin tälle piano-viulu -duolle tekemä kappale. Monet Lovlandin sävellykset voidaan katsoa olevan kevyen ja taidemusiikin välimaastossa.

Kynttilänpäivän nimitys tulee keskiaikaisesta tavasta, jolloin kirkossa vihittiin kaikki vuoden aikana käytettävät kynttilät. Raamatullisena aiheena on Jeesus-lapsen tuominen temppeliin ja hänestä tuleva kirkkaus, joka loistaa maailmaan. Illan sanan pitää kirkkoherra Harri Henttinen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?