A-junkkarit saaneet pelinsä käymään Mestiksessä

Jääkiekon junioririntamilta on kiirinyt mukavia uutisia vuonna 2016 viikosta toiseen, kun Lempäälän Kisan varttunein juniori-ikäluokka eli A-nuoret (1994 – 97 syntyneet) on saanut pelinsä jengoilleen maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla eli Mestiksessä. Sarjatulokkaan syyspuoli oli tuntuman ja ennen muuta kovuuden hakemista, tappiolukemat muutamissa otteluissa repesivät suht’ rumiksikin. Joukkueessa säilyi kuitenkin hyvä fiilis ja treenausinto korkealla, niinpä uusi vuosi käänsi kelkan. Kuudesta viimeisimmästä pelistään Kisa on voittanut peräti viisi ottelua.
– Marraskuun lopussa, kun tappioputki oli syvimmillään teimme selkeän muutksen pelitapaamme. Ruuvasimme sitä hiukan puolustuksen suuntaan toisenlaiseksi. Lisäksi korostimme pelin simppeliyttä eli turhat keskialueen ja oman alueen kiekurat pois, ja kiekko yksinkertaisesti pois vaarallisilta vesiltä. Pieni pelikirjaentraus vaikutti peli-ilmeeseen oitis. Maalimäärät omassa putosivat selkeästi ja olemme kyenneet kamppailemaan voitosta lähes jokaisessa pelissä, kommentoi kokenut valmentaja Hannu Juppala kauden kulun käänteitä.
Kisa löi tammikuussa Diskoksen (sarjassa 8.), Vierumäen (6.), FoPS:n (13.), Blues Akatemian (5.) ja Hokin (10.), kunnes sarjajohtaja Jokipojat katkaisi 7 – 2-voitollaan kisan voittokulun. Sarjassa Kisa löytyy vielä toiseksi viimeiseltä sijalta eli on 15. Pisteitä on kuitenkin ropissut siihen malliin, että muutama kiinniotettava joukkue edestä päin on vain muutamien pinnojen päässä.
Pelaajistosta osa palvelee isänmaata armeijassa, hiukan on ollut loukkantumisiakin. Muutamia lainoja etenkin Tapparasta on viilettänyt Kisan nutussa kauden aikana, yhteensä pelaajarosterista löytyy alun kolmattakymmenettä nimeä. Pisteiden valossa joukkue on tasainen, eniten tehotikkejä on saalistanut Vesa Rinne (24), perässä tilastossa seuraavat Miika Rissanen, Tomi Mäkinen ja Santeri Joensuu. Pelaavia maalivahteja joukkueessa on ollut neljä, armeijasta muutama viikko sitten vapautunut Aleksi Nieminen on kantanut päävastuun vuoden 2016 otteluista mainiolla tavalla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?