Keväinen lukijamatka kauniiseen Prahaan

Praha1

Kaunis Praha Vanhankaupungin lumoavine kujineen ja historiallisine rakennuksineen on Lempäälän-Vesilahden Sanomien kevään Lukijamatkan kohde. Vltava-joen sillat ja Malá Stranan ylle kohoava Prahan linna sekä Pyhän Vituksen katedraali saavat kokemaan henkäyksen menneeltä ajalta yli tuhannen vuoden takaa. Kaupunki sykkii myös vilkasta ostos- ja iltaelämää, kulttuuritapahtumia unohtamatta, onhan Praha kuuluisa myös Mustasta teatterista ja oopperasta.

Matkaohjelma:

Maanantai 25.4. – Tervetuloa lumoavaan Prahaan

Suosittelemme saapumaan Helsinki-Vantaan lentoaseman kakkosterminaaliin (T2) lähtöselvitykseen (2. kerros) kaksi
tuntia ennen koneen lähtöä (lennolle saa ottaa maksutta yhden laukun, jonka paino on enintään 23 kg, lisäksi
käsimatkatavaraa voi olla enintään 8 kg laukussa, jonka mitat ovat 56x45x25 cm).

Finnairin lento AY715 lähtee Helsingistä klo 09:35 ja saapuu Prahaan klo 10:50. OK-Matkojen opas on ryhmää vastassa Prahan lentokentällä, josta kuljetus Prahan Linnakaupunkiin, jossa nautimme kahden ruokalajin lounaan (alku- ja pääruoka, 1 juoma, kahvi/tee) Strahovin luostarin panimoravintolassa.

Lounaan jälkeen teemme pienimuotoisen kävelykierroksen linna-alueella.
Jatkamme lyhyellä panoraamakaupunkikierroksella ja saamme hiukan kokonaiskuvaa kaupungista ja sen lukuisista
nähtävyyksistä. Kuulemme myös mielenkiintoista tietoa kaupungin menneistä tapahtumista sekä nykypäivän
elämästä. Majoittuminen Mucha**** -hotelliin n. klo 15:30. Ilta vapaa.

Matkan ajalle mahdollisuus myös ostaa etukäteen kulttuurilippuja esim. Ta Fantastika  -Mustaan teatteriin.

Tiistai 26.4. – Vanhankaupungin tunnelmaa

Aamiainen hotellissa. Klo 10:00 lähdemme hotellista Vanhankaupungin kävelykierrokselle. Vanhankaupungin kujien
tunnelma on vertaansa vailla, askelten kopina, puheensorina ja erilaiset tuoksut ja historian tuulahdukset jokaisen
nurkan takaa – se on koettava itse! Näemme mm. Vanhankaupunginaukion, jossa pysähdymme ihailemaan kuuluisaa
astronomista kelloa ja Tynin kirkkoa. Retkemme jatkuu pikkukujien kautta Kaarlen sillalle, josta kuulemme mielenkiintoisia tarinoita. Kierroksen aikana nautimme myös yhden juoman paikallisessa kuppilassa. Kävelykierros  kestää n. 2,5 tuntia.

Iltapäivä ja ilta vapaa omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen.

retki_2015_4_tsekki_praha_mala_stranan_kavelykierros_ja_jokiristeily_reference

Keskiviikko 27.4. – Mala Strana ja jokiristeily

Aamiainen hotellissa. Klo 10:00 lähdemme hotellista tutustumaan Malá Stranan (eli Pieni Puoli) alueelle. Alue kuuluu ehdottomasti Prahan viehättävimpiin kaupunginosiin. Kävelemme puutarhojen, mutkikkaiden pikkukatujen, kirkkojen ja historiallisten rakennusten lomassa. Tämän jälkeen teemme noin tunnin mittaisen jokiristeilyn Vltava-joella. Jokilaivalta tarjoutuu parhaat kuvakulmat Prahan merkittävimpiin nähtävyyksiin. Laiva palaa satamaan Kaarlen sillan kupeeseen klo 13:00, jonne retki päättyy. Tämän jälkeen on helppo jatkaa kaupunkiin tutustumista omin päin tai lähteä vaikkapa tuliaisostoksille.

Torstai 28.4. – Karlovy Vary – kotia kohti!

Aamiainen ja huoneiden luovutus, jonka jälkeen lähdemme Karlovy Varyn kylpyläkaupunkiin. Karlovy Vary on Tšekin kuuluisin ja kaunein kylpyläkaupunki. Se sijaitsee noin 130 km:n ajomatkan päässä Prahasta länteen. Kaupunki perustettiin jo vuonna 1370 kuuluisan hallitsijan Kaarle IV:n määräyksestä. Paikka tunnetaan ennen kaikkea kuumista lähteistään. Tänä päivänä kohde lukeutuu Euroopan merkittävimpiin kylpyläkaupunkeihin, jonne matkailijoita virtaa ympäri maailmaa nauttimaan niin kylpylähoidoista kuin myös kaupungin omaperäisestä ilmapiiristä. Karlovy Varyssa teemme opastetun kävelykierroksen vanhassa historiallisessa keskustassa, tutustumme kylpyläkolonaadeihin ja testaamme parantavia lähdevesiä. Päivän aikana nautitaan myös lounas ruokajuomineen (2 ruokalajia, 1 juoma, kahvi/tee).

Lounaan jälkeen jää hiukan omaa aikaa nauttia kaupungin tunnelmasta, jonka jälkeen palaamme suoraan Prahan lentokentälle. Finnairin lento lähtee klo 19.30 ja saapuu Helsinkiin klo 22:35.

Praha2

 

Hotelli Mucha****

Sokolovska 21, Praha 1 http://www.hotelmucha.cz/

Hotelli sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Tasavallan aukiosta (Náměstí  Rebupliky). Suoraan hotellin edestä kulkee raitiovaunu, josta 2 pysäkkiä Tasavallan aukiolle. Hotellista on myös lyhyt matka Vanhaankaupunkiin. Alueella sijaitsee tyypillisiä paikallisia ravintoloita ja pubeja. Huoneiden sisustus on toteutettu jugend tyyliin. Hotellin nimi viittaa suoraan Alphonse Muchaan, joka oli jugend ajan nimekkäin tšekkiläinen taiteilija. Huoneet eroavat hiukan sekä tyyliltään että kooltaan toisistaan. Huoneissa on suihku/kylpy, WC, sateliitti-TV, hiustenkuivain, puhelin ja minibaari. Yleisissä tiloissa 24h vastaanotto, jossa tarjolla virvokkeita, aamiaishuone (buffet-aamiainen).

Matkan hinta on 665 euroa kahden hengen huoneissa.Hinta sisältää lentokenttäverot ja -maksut.

Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Matkaohjelma edellyttää vähinään 20 henkilön ryhmää.

Vastaava matkanjärjestäjä: OK-Matkat/Nordic Ferry Center Oy.

Ilmoittautua matkalle voi lehden konttorissa tai sähköpostilla kari.pusa@lvs.fi

Entiseen tapaan järjestämme meno-paluukuljetuksen kotikulmilta lentokentälle pientä korvausta vastaan.

 

Lue lisää aiheesta:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?