Lentismiesten tappioputkelle jatkokertomus

Kuva: Marko Panu Ossi Vesanen torjui ja iski hyvillä prosenteilla Kyyjärvi-ottelussa. Kisan karu kohtalo oli kokea kuitenkin neljäs tappio putkeen erin 1 - 3.. Tilannetta varmistavat Arttu Lehtimäki ja Sauli Silpo.

Kuva: Marko Panu
Ossi Vesanen torjui ja iski hyvillä prosenteilla Kyyjärvi-ottelussa. Kisan karu kohtalo oli kokea kuitenkin neljäs tappio putkeen erin 1 – 3.. Tilannetta varmistavat Arttu Lehtimäki ja Sauli Silpo.

Neljä perättäistä peliä ilman voittoa. Siinä Lempäälän Kisan lentismiesten karu tammikuun loppu 1-sarjan ylemmässä jatkolohkossa, joka on osoittautumassa tasoltaan kivikovaksi. Sairasteluiden ynnä muiden ongelmien takia Kisa joutui antamaan ratkaisevasti tasoitusta Kyyjärven Kykyä vastaan, sarjapisteet matkasivat keskisuomalaiseen minipitäjään erin 1 – 3.
– Nyt tappio keljuttaa hiukan vähemmän kuin viikkoa aiemmin, sillä joukkueen taisteluilme oli eri luokkaa kuin apaattisissa peleissä Kuortanetta ja Nurmoa vastaan. Liikaa teimme huolimattomuusvirheitä, ne maksoivat tällä kertaa sen, että emme saaneet pisteen puolikastakaan pussiimme, keri ottelua yhteen Esa Kunnari, LeKin valmentaja.
Anssi Vesanen, Toni Laine ja Jussi Niemi olivat olleet koko viikon kuumeessa ja Jukka Lehti niksautti takareitensä jääkaljamassa. Vesanen ja Lehti yrittivät pelata, mutta avauserän jälkeen heidän oli pakko tulla vaihtopenkille. Hakkuriksi määrätty Ossi Vesanen hoiti tärkeän iskupelaamisen kuitenkin erinomaisesti, kohtuullisesti onnistui passarin tonttia isännöinyt Arttu Lehtimäkikin, joka vietti pelipäivänä 20-vuotissynttäreitään. Kisan parhaana palkittiin hyvää henkeä kentälle tuonut libero Tommi Roininen.
Kisa teki loistavan nousun takamatkalta toisessa erässä Sauli Silpon hurjilla hyppysyötöillään ja Kisa käänsi tiukan erän pitkästä aikaa nimiinsä. Neljännessä erässä meinasi käydä sama juttu, kun Kisa kuroi ottelupallotilanteessa kolmen pisteen takamatkan umpeen. Ainakin piste olisi ollut Kyyjärveltä napattavissa, mutta löperöt syöttövirheet sekä muun muassa erän ratkaisuhetkillä hukattu vastapallo olivat kohtalokkaita erheitä.
– Nykylentiksessä voimalla vedettävät hyppysyötöt voivat epäonnistua, niissä on aina iso riski, mutta hyppyleijoissa ei juuri virheitä saisi tulla. Kyyjärveä vastaan teimme karmean kasan mokia leijasyötöissä, löysi Kunnari yhden osa-alueen, jota on jatkossa parannettava.
1-sarjassa monet seurat kilpavarustelevat rostereitaan ja käyttävät siihen rutosti rahaa. Kyyjärvikin oli hommannut toisen ulkomaalaispelaajan siirtorajan lopussa, kun Tartossa ammattilaisena pelannut Kristo Kollo liittyi joukkueeseen. Kyyjärvellä on jo toinenkin ulkomaalaisammattilainen eli serbipassari Mario Medan. Joensuun SurVolla pelaa puolestaan kolme latvialaispelaajaa ja Akaa Volleykin hankki togolaispelaaja Adjete Agnithneyn riveihinsä vuoden vaihteessa, joten satsaukset ovat hurjia.
Kisan tie kohti voittoja vie hyvien harjoitusten kautta ja toki flunssa-aallon toivotaan jättävän joukkueen rauhaan. Seuraavana Kisalla on kaukokiertue vuorossa, sillä tulevana viikonloppuna matka käy ensiksi Kyyjärvelle ja sitten Joensuuhun. Kotiedun saaminen pudotuspeleihin edellyttää sijoitusta neljän parhaan sakkiin, mihin täydet saumat on Kisalla toki yltääkin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?