SM-hiihdot luistivat kisalaisittain vaisusti

Leena Nurmi hiihtä LeKi:n vietijoukkueessa numerolla 2. Kuva: Antero Korhonen

Leena Nurmi hiihtää LeKi:n viestijoukkueessa numerolla 2. Kuva: Antero Korhonen

Leena Nurmen 13. sija sprintissä oli viikonvaihteessa Imatran SM-hiihtojen paras noteeraus kisalaisittain. Jo maailman cupissakin kilpaillut Leena oli yksi mitaliehdokkaista, mutta tie katkesi välierässä sauvarikkoon.

Erää johtaneen Krista Pärmäkosken ja Leenan väliin jäi parin-kolmen metrin aukko, johon ahtautuessaan kanssakilpailija potkaisi suksella Leenan sauvan poikki. Hätiin löytyi Eeva siskon hieman lyhyempi sauva. Eristä kaksi parasta pääsi jatkoon ja lisäksi muutama aikavertailulla.  Karkulaisten tavoittamisyritys eli kakkossija jäi muutaman metrin päähän eikä aikakaan riittänyt jatkoon.

LeKi:n ykköstykin hapottava vastatuuli jatkui: lauantaina keskeytys kympillä ja sunnuntain viestin avausosuus kovin luistamattomin suksin. Viime talven hopean perusteella eturivistä startannut Leena huomasi heti ensimmäisessä myötäleessä tippuvansa. Testatessa sukset olivat pelanneet, mutta startissa ladun kosteus yllätti. Vaihdossa LeKi oli 16. Eeva Nurmen ja Ida Rintalan jälkeen lopputulema oli 19. Kolmen osakilpailun jälkeen LeKi:n naiset ovat viesticupissa seitsemänsiä.

Miesten joukkueen sijoitus oli 50 joukkueen viestissä vaatimattomasti 38.

Norjaan ja Vöyrille

LeKi hiihdon ykköstykki Leena hiihtää keskiviikkona Norjan Drammenissa maailmancupin sprinttiä. Se on toinen kerta aikuisten maajoukkueessa. Ensi viikonvaihteessa hän kisailee alle 23-vuotiaitten SM-kilpailut Vöyrissä. Mukana on viisi muuta lekiläistä.

Kangasalla sujui

Kangasalan Kyötikkälään oli sunnuntaiksi kolalumesta saatu hyväkuntoinen nelimetrinen paana, jonka reunoille mahtui perinteisen ladut. Vastakkain hiihtäen lenkille kertyi mittaa 2,5 kilometriä. Sunnuntain kansallisissa kilpailuissa liuta kisalaisia hiihti erinomaisesti.

Sarjan 12 voitti Hetta Niemelä ja Oona Kaikkonen oli 9. Samanikäisten poikien sarjassa Luukas Lipponen oli 9. Sarjan 14 Samuel Suoniemi oli 3. Hilla Niemelä voitti 16-sarjan, samanikäisissä pojissa Joonas Nieminen oli 6. ja Eetu Tolvanen 11.

N18:ssa Henna Mettalo hiihti ainakin tämän talven parhaan kisansa sijoittuen 5 kilometrin otatuksessa toiseksi. Taakse jääneistä muutama oli sellaisia, joille hän oli viikkoa ennen Tampereella hävinnyt. Ikätoveri Jaakko Hyrkäskin löysi Kyötikkälässä menovaihteen – Tampereella häntäpäässä, nyt komeasti toinen, matkana molemmissa kymppi ja perinteisellä. Valtteri Niskanen, M20, hiihti nyt yleisessä sarjassa 15 kilometriä ollen 9.

Sarjan M45 luotettava sotaratsu Arto Hakala on tänä talvena rientänyt voitosta voittoon, niin Kyötikkälässäkin.

Teksti: Antero Korhonen