Asumisyksikkö entiselle pesulan tontille

Lermpäälän uusi kehitysvammaisten asumisyksikkö kohoaa vuonna 2017 entisen pesulan tontille Kotitielle. Kuva: Erkki Koivisto

Lermpäälän uusi kehitysvammaisten asumisyksikkö kohoaa vuonna 2017 entisen pesulan tontille Kotitielle. Kuva: Erkki Koivisto

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Ara myöntänyt ehdollisen laina-avustuksen Kiinteistö Oy Sirkkavuorelle kehitysvammaisten asumisyksikön rakentamiseksi Lempäälään. Avustus on suuruudeltaan 800 800 euroa. Sirkkavuori haki avustusta 50 prosentille hankkeen kokonaiskuluista ja sille myönnettiin avustusvaraus 40 prosentin suuruisena.

Kehitysvammaisten asumisyksikköön tulee 12 asuntoa. Kaksikerroksinen hissillinen pienkerrostalo kohoaa suunnitelmien mukaan vuoden 2017 aikana vanhalle ns. pesulan tontille Kotitielle lähelle Lempoisten koulua. Tontti on ollut viime ajat tasattuna paikoitusalueena.

– Tontti on pieni, mikä tekee suunnittelusta haasteellisen, sanoo vammaistyön johtaja Leila Haakana Lempäälän kunnasta.

Hän pitää hankeen saamaa rahoitusavustusta ja uuden asumisyksikön saamista Lempäälään hienona asiana.

– Pesäpuu valmistui vuonna 2008 eikä sen jälkeen ole Lempäälään saatu kehitysvammaisten asumiseen mitään lisää, vaikka tarvetta on. Meillä on kovasti nuoria aikuisia, jotka itsenäistymisen kynnyksellä kaipaavat omaa asuntoa. Olemme turvautuneet ostopalveluihin lähiseudun kunnista. Asumisyksikkö omassa kunnassa on kaikkien kannalta hieno asia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?