Suhteellisesti suurinta kasvu Lempäälässä, Vesilahdessa väki väheni hienoisesti

Tampereen kaupunkiseutu kasvoi lähes 3 500 asukkaalla

Ennakkotietojen mukaan Tampereen kaupunkiseudun väestö kasvoi viime vuonna 3 429 asukkaalla. Vuoden 2014 lisäys oli 4 050 asukasta. Positiivisen muuttoliikkeen lisäksi kaupunkiseudun väestö kasvoi syntyvyyden ja väestön ikääntymisen johdosta.

Kasvun kärkikunta oli Tampere, johon kohdistui väestönkasvusta 63 prosenttia. Tampereelle tuli 2 150 uutta asukasta. Kehyskuntien yhteenlaskettu väestönkasvu, 1 279 henkilöä.  Suhteellisesti kovinta kasvu oli Lempäälässä, 309 uutta asukasta (+1,4 %). Kauempana ytimestä, Orivedellä ja Vesilahdella, väestönkehitys oli negatiivista. Ennakkotiedon mukaan Vesilahden väkiluku väheni kahdella henkilöllä vuonna 2015.

Lempäälässä oli ennakkotiedon mukaan vuodenvaihteessa 22 542 asukasta ja Vesilahdessa 4 490. Koko Pirkanmaan lisäys oli 2 716 asukasta. Muut Pirkanmaan kasvaneet kunnat olivat Valkeakoski 151 asukkaalla ja Hämeenkyrö 59 asukkaalla.

Tampereen kaupunkiseudun muodostavat Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi. Kaupunkiseutu on  koti yli 370 000 asukkaalle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?