Kisa katkaisi tappioputkensa Akaan vieraana

Kuva: Marko Panu Kisa löi sarjakärki Akaa Volleyn puhtaasti 3 - 0 ja katkasi kuuden pelin tappioputkensa. Keskustelussa loistavan pelin pelannut Sten Kruuda ja Akaan kuljulaispassari Ossi Heino.

Kuva: Marko Panu
Kisa löi sarjakärki Akaa Volleyn puhtaasti 3 – 0 ja katkasi kuuden pelin tappioputkensa. Keskustelussa loistavan pelin pelannut Sten Kruuda ja Akaan kuljulaispassari Ossi Heino.

Lentopallon 1-sarjan ylempi jatkolohko on sujunut Lempäälän Kisan näkökulmasta heikosti viimeisen kuukauden ajan, kun joukkue ajautui kuuden pelin tappioputkeen. Kaikille urheilun putkille tulee aina päätepisteensä ja Kisan häviökierre katkesi Akaassa sarjakärki Akaa Volleyn vieraana. Kisa löylytti Mestaruusliigaan mielivää Akaata selkein 3 – 0 (25-16,25-22,26-24) lukemin.
– Pelin teemana oli laadukas syöttäminen ja ennen kaikkea iloinen peli-ilme. Molemmat toimivat loistavasti. Myös vastaanottopelimme onnistuminen mahdollisti meille monipuolisen hyökkäyspelaamisen onnistumisen, sanaili helpottunut Kisa-luotsi Esa Kunnari voiton jälkeen.
Kisa oli Toijalassa pelatussa ottelussa heti ensimmäisestä Toni Laineen syöttövuorosta alkaen kuskin paikalla. Rennot suoritukset ja näyttävät tuuletukset hyydyttivät akaalaispelureitten peli-intoa ja useampi joukkueen nimimiehistä hyytyikin vaihtopenkin puolelle.
– Ennen peliä oli perhosia vatsassa ja hiukan epävarma fiilis, mutta ottelun alettua jännitys laukesi ja saimme koko joukkueena viime aikoina pelaamistamme leimanneen alakulon karistettua, säesti joukkueen hyviä fiiliksiä kapteeni Sauli Silpokin, joka hyökkäyspelissä oli aika vähillä töillä, mutta piiskasi vastustajaa senkin edestä murhaavilla hyppysyötöillään.
Kisan pelaajisto oli tasaisen onnistunut. Tommi Roinisen panos yleispelaajan tontilla oli tärkeä niin nosto- kuin iskupelissäkin. Roininen tuo lisäksi kentällä ollessaan aina hyvää henkeä ja iloa näyttävillä tuuletuksillaan. Sten Kruudan saldo 12/+11 on puhutteleva, hän jätti sarjan pisimmän pelaajan Akaan togolaistähti Adjete Agnithneyn selvästi varjoonsa.
Tappioputkensa aikana Kisa oli hävinnyt peräti kahdeksan erää niukimmalla mahdollisella erolla eli kahdella pikkupisteellä. Nyt tämäkin kipsi murtui oikein kunnolla, sillä Akaassa sekä toisen että etenkin kolmannen erän lopussa lempääläiset olivat hakkurinsa Anssi Vesasen johdolla täyttä teräsbetonia.
Ylempää jatkosarjaa on jäljellä enää kaksi kierrosta. Lauantaina Kisa kohtaa Hakkarissa Nurmon ja sunnuntaina joukkue matkustaa Kuortaneelle. Kotiedun saaminen vaatisi käytännössä molemmista otteluista 3 – 0-voittoja ja muiden pelaamista sopivasti ristiin, joten oletettavaa on, että Kisa aloittaa pudotuspelit lauantaina 27. helmikuuta Hakkarissa joko Kuortanetta tai joensuulaista Susiraja Volleyta vastaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?