Ystävyyden voima

Viime sunnuntaina oli ystävänpäivä. Jälleen kerran sain pysähtyä kiittämään siitä, että elämääni on johdatettu erilaisia ihmisiä, joita voin kutsua ystävikseni. Oli jälleen kerran aika ikään kuin päivittää ystävien olemassaoloa ja muistuttaa itseä siitä, kuinka rikas ihminen onkaan kun elämässä on ystäviä.

Elämän matkan varrella tapaa monenlaisia ihmisiä ja joistakin näistä kohtaamisista alkaa muodostua ystävyyssuhteita. Olen joskus kuullut sanottavan, että on ikään kuin kolmenlaisia ystäviä ihmiselle elämän matkan varrelle annettu. Kaikkia näitä erilaisia ystäviä ihminen tarvitsee ja kaikki ovat yhtä tärkeitä.  Kuitenkin tietynlainen ystävyys ulottuu ystävyyden tasolla syvemmälle, kuin muut.

Tunnistamme varmaan kaikki, näitä erilaisia ystäviä elämässämme. Jotkut ovat niitä niin sanottuja hyvän päivän tuttuja. Heidän kanssa rupatellaan niitä näitä ja heitä on aina kiva nähdä. Yksinkertaisuudessaan sitä ilahtuu, kun heidät tapaa. Mutta kuitenkaan heidän kanssaan ei edetä tutustumisen tasolta sen pidemmälle.  Toisenlaiset ystävät taas ovat niitä, joiden kanssa ollaan jonkun verran tekemisissä, arjessa ja juhlassa, enimmiten mukavien asioiden puitteissa. Liikutaan ikään kuin aurinkoisten päivien virrassa. Mutta sitten on vielä niitä kolmansia ystäviä ja heidän kanssaan löydetään sydämen yhteys, löydetään syvyys, josta on karsittu turhat sanat ja olemiset pois ja siinä yhteydessä voi olla juuri sellainen kuin on.  Sydämeen on syntynyt luottamus. Siellä voi jakaa asioita, joita ei muut tiedä ja voi tietää että on turvassa. On ikään kuin rakentunut kaarisilta kahden sydämen välille. Tätä vastavuoroista syvää yhteyttä pitkin voi kulkea myötä- ja vastamäkeen. Olen nimittänyt heidänlaisiaan  ystäviä syväsukeltajiksi. He ovat niitä, joiden kanssa on muodostunut syvä yhteys sydämeen, sinne missä aitous majailee.

Olen syvästi kiitollinen Taivaalliselle Isälle siitä, että Hän on johdattanut elämääni heidänlaisiaan ystäviä. Ilman heitä ja heidän tukeaan en olisi jaksanut tätä elämäni matkaa kulkea ja luottaa huomiseen. Kiitos Jumalalle, että olet luonut meidät ihmiset tarvitsemaan toisiamme.

Hiljenny hetkeksi ja mieti, kuinka rikas oletkaan sinä, joka omistat ystävän…!

 

Minna Alajoki

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?