Kuljuun kaavaillaan palvelusetelipäiväkotia

Lempäälään kaavaillaan uutta, palveluseteliperiaatteella toimivaa päiväkotia. Loppuvuodesta 2016 valmistuvaan päiväkotiin tulisi arviolta 63 lapsipaikkaa.

–Palvelusetelipäiväkotiin myönnettävät palvelusetelit ovat tulosidonnaisia. Perheen hoitomaksu tulee olemaan periaatteessa sama kuin kunnallisessa hoidossa ja kunta maksaa hoidon tuottajalle hoitopaikan hinnasta jäljelle jäävän erotuksen, selvittävät varhaiskasvatuspäällikkö Tarja Holttinen ja sivistysjohtaja Nina Lehtinen Lempäälän kunnasta.

– Jos päiväkoti rakennetaan kahteen kerrokseen, minkä kaava sallii, rakenteellisia paikkoja voi olla 63, he lisäävät.

Alun perin päiväkotia suunniteltiin Lempoisten alueella olevalle tontille. Nyt suunnitelmana on rakentaa se Kuljuun Linnajärventien kulmaan noin 3 500 neliön tontille. Sitä perustellaan nopeammin toteutettavana ja riskittömämpänä vaihtoehtona.

Lempäälän kasvatus- ja opetuslautakunta hyväksyi viime torstaina rakennuttamispaikaksi Kuljussa olevan tontin ja prosessin etenemissuunnitelman teknisen toimen valmistelun pohjalta.

– Tavoitteena on, että päiväkoti valmistuisi aivan vuoden 2016 loppupuolella. Prosessin vaiheiden eteneminen voi kuitenkin syystä tai toisesta myöhästyä, jolloin tavoiteaikatauluun ei päästä.

– Seuraavaksi kunnanjohtaja nimeää työryhmän, joka määrittää kriteerit palvelurakentajalle ja palvelun tuottajalle. Tontinluovutusprosessi lähtee sitten liikkeelle kutsuprosessina palvelurakentaja- ja palveluntuottajapareille, Holttinen ja Lehtinen kertovat.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?