Menestystä Pirkanmaan Tanssiopistolle

Heidi Salmisen osaaminen ja eläytyminen sekä määrätietoinen treenaus palkittiin balettikilpailuissa.

Heidi Salmisen osaaminen ja eläytyminen sekä määrätietoinen treenaus palkittiin balettikilpailuissa.

Lempäälässä toimivan Pirkanmaan Tanssiopiston 15-vuotias oppilas Heidi Salminen on valittu kilpailemaan Helsingin kansainväliseen balettikilpailuun, jotka pidetään 23.5.–2.6. Hän osallistuu 15–19-vuotiaiden sarjaan, johon valittiin 42 tanssijaa eri puolilta maailmaa. Heistä kuusi on Salmisen lisäksi Suomesta. Heidi Salminen on 5-vuotiaasta lähtien opiskellut Pirkanmaan Tanssiopistossa.

Lempäälässä toimiva Pirkanmaan Tanssiopisto osallistuu vuosittain useisiin alan tapahtumiin ja kilpailuihin. Tänä lukuvuotena tanssiopisto on selvittänyt kaikki esikarsinnat ja edustaa paitsi itseään myös Lempäälää monessa eri paikassa.

Balettipedagogin nimikkopalkinnolla palkittu tanssiopiston opettaja Outi Vilonen huolehtii, että lämmittelyt tehdään kunnolla ennen esiintymistä.

Balettipedagogin nimikkopalkinnolla palkittu tanssiopiston opettaja Outi Vilonen huolehtii, että lämmittelyt tehdään kunnolla ennen esiintymistä.

Tunnustus valtakunnallisessa balettikilpailussa

Joka toinen vuosi järjestettävä valtakunnallisen balettikilpailun finaali pidettiin 30.–31. tammikuuta Helsingissä Aleksanterin teatterissa. Tanssiopistolla kymmenen vuotta työskennelleen opettajan Outi Vilosen osaaminen tunnustettiin valtakunnallisesti, sillä hänet palkittiin balettipedagogin nimikkopalkinnolla. Hänen koreografiansa Balettikoulussa  sijoittui kolmanneksi. Ryhmässä tanssivat  Samuli Ainasvuori, Sylvia Ilvesaro, Saana Korhonen, Venla Nurmikolu ja Henni Rantamäki.

Solistisarjassa tanssinut lahjakas ja taitava Heidi Salminen palkittiin kannustuspalkinnolla.

– Tuomariston mukaan kilpailu oli erittäin korkeatasoinen, sanoo Elina Berg Pirkanmaan Tanssiopistosta.

Tanssiopisto sai iloisia uutisia Arktiset Askeleet tanssitapahtuman esiraadilta, jonne tanssiopisto kutsuttiin tansseillaan Balettikoulussa ja Mekaaniset nuket. Tapahtuma järjestetään Oulussa 1.–3. huhtikuuta.

Pirkanmaan Tanssiopisto esiintyy 20. kesäkuuta Kuopio Tanssii ja Soin laajan oppimäärän On Stage -näytöksessä yhdessä neljän muun tanssioppilaitoksen kanssa. Esiintyjien valinnan teki Jorman Uotisen johtama raati.

Viime syksynä opisto oli mukana Nykypaletti-näytöksessä Kansallisoopperassa, jonne selvitti tiensä Elina Bergin Haaveita-teos ja Heidi Salminen omalla soolollaan.

Toukokuussa opisto viettää vuoden kohokohtaa, kun tanssiopiston kaikki oppilaat esiintyvät Tampere-Talon näytöksissä. Kausi jatkuu osalla vielä näytöksien jälkeenkin, sillä Pyörre-tanssitapahtumassa on mukana PTO Hip hop Crew, jolla on normaalien tuntien lisäksi ollut vuoden ajan syventäviä lajin workshopeja. Kesäkuussa koetanssien kautta valittu PTO Production kisaryhmä osallistuu Performing Arts SM-kilpailuihin.

Tanssiopistolla lajeja ja tasoryhmiä löytyy niin, että harrastuksen voi aloittaa missä iässä tahansa, vaikka aikaisempaa kokemusta ei olisi. Niille, jotka haluavat panostaa harrastukseensa enemmän tai peräti tähdätä ammattiin saakka, se on mahdollista. Taiteen perusopetusta antavana oppilaitoksena opintosuunnitelmat tehdään se huomioiden, ja opiskella voi yleisen tai laajan oppimäärän mukaan. Oppilaiden ikäjakauma on 3–62 vuotta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?