KKI-tukea kahdeksalle terveysliikuntahankkeelle Pirkanmaalla

Crossingia mahakkaille nelikymppisille miehille

Vesilahdessa yli 30-vuotiaat miehet pelaavat kuntojalkapalloa ilman kilpailutavoitetta ja kunnossa kaiken ikää -hengessä.

Vesilahdessa yli 30-vuotiaat miehet pelaavat kuntojalkapalloa ilman kilpailutavoitetta ja kunnossa kaiken ikää -hengessä.

Tukea Lempäälässä sai Jalkaparkki Sari Lipponen ”Kokonaisvaltaista kehonhuoltoa” -kokonaisuuteen (1 500 euroa), Lempäälän Kisan Sujakasti Suksille -ohjelma (1 700 euroa) ja Toiminimi Mari Rantanen ”Mahakkaiden +40 -miesten crossing” -kurssiin (900 euroa) sekä Vesilahdessa Keskiviikon Kuntofutis ry kolmekymppisten miesten kuntofutikseen (600 euroa).

Tukea kaksi kertaa vuodessa

Kunnossa kaiken ikää -ohjelma myöntää kaksi kertaa vuodessa taloudellista tukea terveysliikuntaa työikäisille järjestäville hankkeille. Vuoden 2016 ensimmäisellä hakukierroksella tukea sai 82 hanketta. Hakemuksia tuli 204 kappaletta eri puolilta Suomea. Tukisumma oli yhteensä 410 100 euroa. Hankkeiden saama tuki vaihteli 500 eurosta 31 000 euroon.

KKI-tukea voi hakea seuraavan kerran maaliskuussa 2016. Vuodesta 1995 toiminutta KKI-ohjelmaa ovat rahoittaneet muun muassa opetus- ja kulttuuriministeriö sekä sosiaali- ja terveysministeriö. KKI-ohjelman tavoitteena on arkisen liikkumisen, liikunnan harrastamisen ja terveellisten ruokailutottumusten sekä arkiliikkumista suosivan ympäristön avulla lisätä työikäisten terveyttä ja hyvinvointia.

Jalkaparkki Sari Lipponen: Kokonaisvaltaista kehonhuoltoa

Hankkeen tavoitteena on lisätä työikäisten miesten ja naiset liikkumista ja ennaltaehkäistä liikkumattomuuden aiheuttamia tuki- ja liikuntaelinsairauksia. Hankkeessa pyritään tuomaan liikunnan hyvinvointi edullisesti kaikkien ulottuville. Ryhmien aikataulujen vuoksi ryhmä soveltuu vuorotyöläisille, yksinhuoltajille ja työttömille.

Hankkeessa perustetaan kaksi ryhmää, tiistaisin iltapäiväryhmä ja perjantaisin aamuryhmä. Tunneilla käydään monipuolisesti läpi kehon liikkuvuutta ja sen ylläpitoa. Osallistujille tehdään ryhmän alkaessa ja päättyessä ryhti- ja liikkuvuustestit, joiden avulla seurataan kehitystä. Tunnit suunnitellaan aina tiettyä kehon osa-aluetta aktivoiviksi, ja tunnin alussa pidetään lyhyt info tunnin sisällöstä. Osallistujia ryhmään mahtuu 20. Ryhmät kokoontuvat 11.1–30.4.2016, yhteensä 15 kertaa.

Lempäälän Kisa: Sujakasti Suksille

Hankkeen tavoitteena on innostaa Lempäälän kunnan työikäiset, liian vähän liikkuvat miehet ja naiset liikkumaan ja kuntoilemaan hiihdon avulla sekä luoda pysyviä yhteistyömalleja hankkeen toimijoiden kesken. Hankkeessa perustetaan viisi aikuisten hiihtokouluryhmää. Kukin ryhmä kokoontuu viiden viikon ajan tunnin kerrallaan viikossa. Hiihtokoulun sisältönä on voitelu, kaksi perinteisen tyylin kertaa ja kaksi vapaan tyylin kertaa.

Jokaiseen ryhmään mahtuu 10 osallistujaa. Tarjolla on sekä aamu- että iltaryhmiä. Hankeaika on tammi-helmikuu 2016.

Toiminimi Mari Rantanen: Mahakkaiden +40 miesten crossing -kurssi

Hankkeen tavoitteena on herätellä keski-ikäiset vähän tai ei ollenkaan liikkuvat keskivartalolihavat miehet liikuntaan ja saada heidät jopa innostumaan painonpudotuksesta. Hankkeen sisältönä on aerobista kuntoa kohottavaa, aineenvaihduntaa lisäävää ja peruskuntoa kohottavaa liikuntaa crosstrainer-laitteilla menevän musiikin tahdissa. Treenit ovat kerran viikossa 15 viikon ajan. Tarkoitus on liikkua peruskuntoalueella (sykkeet noin 65–70 % omasta maksimista) 60 minuuttia kerrallaan isosti hikoillen. Harjoitukset ovat äijämäisen simppeleitä, mutta tehokkaita. Ohjelma sopii kaikenkuntoisille, koska laitteessa pystyy itse säätämään vastusta ja vauhdinkin voi valita itse, jos musiikin tempo ei miellytä.

Keskiviikon Kuntofutis: Kuntofutis M30+

Hankkeen tavoitteena on innostaa Vesilahden ja ympäristön yli 30-vuotiaita miehiä pelaamaan kuntojalkapalloa ilman kilpaurheilutavoitetta. Kunnon kohotus ja sosiaaliset suhteet tulevat ohessa. Erityisenä tavoitteena on motivoida pelaajia huolehtimaan lihashuollostaan omatoimisesti, jotta loukkaantumisriski olisi pieni.

Jalkapalloryhmä kokoontuu Vesilahden koulukeskuksen tekonurmella huhtikuusta syyskuulle keskiviikkoisin puolitoista tuntia kerrallaan. Vuorolla pelataan 11 vastaan 11 kaksi kertaa 35 minuutin jalkapallosäännöillä. Ryhmiä ohjaavat vertaisohjaajat. Ryhmään voi ilmoittautua noin 50 miestä. Vuorolle otetaan 28 miestä kerrallaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?