Kisan kiekkokurssi ei oiennut – Juujärven ja Kisan tiet eroavat keväällä

Kuva: Emil Hansson Miiko Hintz on Kisan ykköspelaaja juuri nyt. TuTo-voitto oli pitkälti Hintzin ansiota ja työmoraali hänellä on esimerkillinen.

Kuva: Emil Hansson
Miiko Hintz on Kisan ykköspelaaja juuri nyt. TuTo-voitto oli pitkälti Hintzin ansiota ja työmoraali hänellä on esimerkillinen.

Kisa – TuTo 3 – 2 VL, Jokipojat – Kisa 6 – 2, SaPKo – Kisa 6 – 2
Pelien henget: Siirtoraja meni umpeen ja Kisan kokoonpano on nyt lopullisessa kuosissaan. Uusi rosteri esiintyi pirteästi kotihallissaan, kun se löi rankkarikisavoitolla nimekkään TuTon. Kovin pitkäksi ei buusti kantanut, sillä Itä-Suomessa Kisa oli aika lapanen ja hävisi tähtimolari Mika Norosen paluusta huolimatta rumasti niin Savonlinnassa kuin Joensuussakin. Ero JyP Akatemiaan venyi pisteellä JyPin voittaessa viikolla Peliitat. Eroa karsintojen välttämiseen on nyt neljä pistettä ja pelejä jäljellä on kuusi kappaletta.
Juujärven Jupinat: Lempäälän Kisan valmentaja Juha Juujärvi lausui Joensuussa jo pidempään tiedetyn päätöksen, että hänen ja Kisan tiet erkanevat tänä keväänä.
– Jos ei mitään mullistavaa tapahdu, tämä oli valmennusurani viimeinen reissu Joensuuhun. Jatkossa toimin joko pikkujunnujen parissa tai sitten täysipäiväisenä ammattilaisena, puoliammattilaisuus on kohdaltani nyt nähty, lateli Juujärvi Joensuun ottelun jälkeisessä pressi-tilaisuudessa.
Kisalla ja Juhalla ollut hyvä liitto: Lempäälän Kisan ja Juha Juujärven tiet kohtasivat, kun LeKi haki valmentajaa ensimmäiselle Mestis-kaudelle keväällä 2006. Avauskausi oli menestys, Juujärvi johdatti lempääläiset sarjanousijat pudotuspeleihin ja yleisö tykkäsi Kisan raikkaasta peli-ilmeestä ahtaassa kotiaskissa. Hienot meriitit veivät kunnianhimoisen Juujärven Ilveksen organisaatioon apuvalmentajaksi. Ilveksestä miehen tie jatkui Kouvolan KooKoohon, mistä kuittaantui muun muassa Mestiksen mestaruus. Hiukan yllättäen Juujärvi jäi vaille Liiga-pestiä, vaikka näytöt Mestiksessä olivat loistavat ja näin vanha rakkaus Kisan ja Juujärven välillä viritettiin henkiin keväällä 2014. Viime sesonki oli pelillisesti Kisalle mainio, joukkue venytti puolivälieräsarjan TuToa vastaan seitsemänteen peliin saakka. Tämä kausi sen sijaan on soinut mollissa, mikä varmasti osaltaan on vaikuttanut Juujärven jatkoajatuksiin, missä ja millä tasolla hän haluaa jatkossa valmentaa. Varmaa on, että Juha Juujärvestä tullaan suomalaisessa jääkiekossa kuulemaan tämänkin kevään jälkeen.
Missio sarjapaikasta: Tämän kevään tärkein tehtävä Juha Juujärvellä ja joukkueella on pitää LeKi Mestis-kartalla. Seurajohto reagoi asiaan hankkimalla useampia uusia pelaajia siirtorajan kynnyksellä. Paras tie olisi koota kuudesta seuraavasta pelistä viisi pistettä enemmän kuin JyP Akatemia, sillä karsintapelit Suomi-sarjan parhaimmistoon kuuluvaa joukkuetta vastaan on aina iso arvoitus.
Forssasta kaksi pelaajaa lisää: Siirtorajan lopulla Kisa värväsi jo mainittujen Mika Norosen, Jimi Palannon, Jani Leinon ja Jaakko Kerisalmen lisäksi Forssan Palloseurasta pakki Jussi Korvakankaan ja hyökkääjä Sami Kaislehdon. Molemmat debytoivat joukkueessa Itä-Suomen peleissä. Kaislehto iski Joensuussa maalinkin.
Hintz viikon paras kisalaispelaaja: Miiko Hintzistä (tehot kaudella 13+14) on tullut kauden mittaan Kisan ykköshyökkääjä. Vahva ja yritteliäs kolossi iski TuTon verkkoon kaksi osumaa ja teki ratkaisevan rankkarimaalinkin. Mika Norosen pelituntuma oli vielä hitusen kateissa, mutta jatkossa mieheltä odotetaan muurimaisia otteita.
Mitä seuraavaksi?: Keskiviikkona 24. helmikuuta Hakkariin saapuu sarjakärki Jukurit ja lauantaina 27. helmikuuta KeuPaHT Keuruulta. Sanomattakin on selvää, että kotikaukalosta on kairattava pisteitä monikossa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?