Lempäälän ja Vesilahden alueen kuuluisin ruokahifistelijä Krääkkiön Pystykorva kiertää paikallisia lounaspaikkoja. Hännänheilutukset ja haukut jaetaan täällä Sanomien sivuilla. Hyvää ruokahalua, vuh!

Kotiruuan pyhättö

Suikalepadan kyytipoikana tarjottiin perunoita, kukkakaalta ja salaattia. Jälkiruuaksi lusikoitiin mustikkakiisseliä.

Suikalepadan kyytipoikana tarjottiin perunoita, kukkakaalta ja salaattia. Jälkiruuaksi lusikoitiin mustikkakiisseliä.

Mikä paikka?

Ravintola Annikki, Ehtookoto

Faktat

Osoite: Katepalintie 9

Hinnat: Lounas 7,50 euroa, keittolounas 5 euroa, salaatti painon mukaan

Yleisvaikutelma

Ehtookodon kodikas pihapiiri saa kävijän hyvälle tuulelle. Mummut ja papat rapsuttelevat Pystykorvan korvantakusta ja ilo on molemminpuolinen.

Ravintola Annikkiin on haettu kotoista fiilistä muun muassa koriste-esineillä ja huonekasveilla. Pöydän tulppaaniasetelma saa karvaisen lounastajan kallistamaan päätään ja urahtamaan hyväksyvästi. Koirakin voi olla esteetikko.

Puoli kahdentoista jälkeen ovat asukkaat jo pääosin lounastaneet, eikä seuranamme istu kuin muutama muu.

Sapuska

Pystykorvan aatoksissa on jo pitkään pyörinyt toive ehdasta kotiruuasta. Visiitillä mummo-Pystykorvan luo kiusaus muuttui vastuttamattomaksi, kun nenään leijaili lounasaikaan lihakastikkeen tuoksu. Ehtookodon emännät tietävät tien perinteisen ruuan ystävän sydämeen.

Lounasähky vältetty! Sekasyöjä ilahtuu Ehtookodolla mahdollisuudesta myös salaattilounaaseen.

Lounasähky vältetty! Sekasyöjä ilahtuu Ehtookodolla mahdollisuudesta myös salaattilounaaseen.

Suikalepata ja keitinperunat ovat ehtaa mahantäytettä ilman konsteja tai kommervenkkejä. Lisäkkeenä tarjoiltiin kukkakaalta myös hyvin suoraviivaisesti kypsennettynä.

Juomahyllyllä tassu kohoaa rapsuttamaan otsatupsua. Ottaisiko maitoa, punaista maitoa, piimää vai kenties jotain muuta? Leipäkorissa on tuoretta rievää ja myös tummaa leipää. Niin monesti kuivahtanutta leipää saanut lounastestaaja antaa hyvälle leivälle ylimääräisen hännänheilautuksen.

Suikalepata maistuu juuri siltä kuin odottaa saattaa. Liha on mureaa, suolaa on riittävästi ja eksoottiset mausteet on jätetty kaupan hyllylle. Kukkakaalilisäkettä Pystykorva uskaltaa väittää hieman mielikuvituksettomaksi, mutta siinäkin linja on selvä. Sitä saa mitä tilaa ja kukkakaali on kukkakaalta.

Hinta-laatu -suhde on kutakuinkin kohdillaan. Ehkä kupillinen kahvia kaupan päälle olisi tuonut vielä pisteen iin päälle.

Jälkiruuaksi krääkkiöläinen kulinaristi lusikoi aimo kupillisen mustikkakiisseliä. Kiisseli on ehtaa tavaraa ja oikeista mustikoista tehtyä.

Vinttikoiramaisia linjoja hakeva sekasyöjä ilahtuu mahdollisuudesta myös salaattilounaaseen. Ateria hinnoitellaan vaa’an lukeman mukaan, ja juoma ja leipä tulevat kylkiäisinä.

Salaatti tilpehööreineen on ilahduttavan tuoretta. Pisteitä salaatinpopsijan silmissä laskee kuitenkin se, ettei lisukkeita ole kovin montaa sorttia. Pystykorvan lounastaessa tarjolla oli kurkkua, tomaattia, raejuustoa ja ruokasalaattia. Siemensekoituskaan ei tukevoita annosta, vaikka kivaa suutuntumaa luunpurija siitä saakin.

Edullinen salaattilounas kuitenkin on, ja hyväksyvä hännänheilautus sille. Reilunkokoinen annos irtosi 3,40 eurolla, mutta toisaalta salaatinhimoisinkaan turre ei jaksa pupeltaa vihreää salaattia kilotolkulla. Karvainen kulinaristi esittääkin, että tarjolle tulisi eri tyyppisiä lisukkeita, jotain proteiinipitoista, jotain tuoretta ja säilöttyä. Siitä ilosta Pystykorva lupsauttaisi märän pusun keittiöväen poskelle.

 

Arvosana

pystykorvapystykorvapystykorva

 

 

 

 

 

Yhteenveto

Ei ole kotiruuan voittanutta. Jos mielesi halajaa lapsuuteen ja mamman lihapadoille, suuntaa kulkusi tänne.

Pystykorva vinkkaa

Ravintola Annikista saa myös päivällistä klo 15.30-16.15.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?