Yhdenvertainen kohtelu: kaikille yhteinen
sähköinen avustushakemuslomake netissä

Yhteisöt hakevat yhdessä avustusta Lempäälässä

Lempäälän ja Vesilahden seutujen yhdistysväkeä kokoontuneena Lempäälän-Vesilahden Sanomien toimitukseen kuulemaan lehden yhdistyspalstan uudistumisesta. Kuva: Kari Pusa

Lempäälän ja Vesilahden seutujen yhdistysväkeä kokoontuneena Lempäälän-Vesilahden Sanomien toimitukseen kuulemaan lehden yhdistyspalstan uudistumisesta. Etualalla Mikko Tappura (vas.), Riitta Mäkinen, Jouko Rautkivi ja Paavo Lehtinen. Kuva: Kari Pusa

Niin omatoimirahaa, yhdistystaloavustuksia kuin avustuksia kulttuuri-, liikunta- ja nuorisotoimintaan haetaan maaliskuussa Lempäälässä samaan aikaan keskitetysti ja erillisellä avustushakemuslomakkeella, joka löytyy Lempäälän kunnan  internet-sivuilta. Hakemukset toivotaan lähetettävän ensisijaisesti sähköisellä hakulomakkeella.
Lempäälän kunta keskittää yhteisöavustusten haun, kun tähän saakka käytäntö on ollut sellainen, että kullakin avustusta myöntävällä kunnan toimialalla on ollut käytössä omat hakuajat. Keskitetty hakukäytäntö on jo käytössä useassa kunnassa.
Yhdistysväen kannattaa olla nyt hereillä, sillä haku alkaa maaliskuun alussa jo 2. maaliskuuta ja kestää neljä viikkoa. Hakuaika päättyy 30. maaliskuuta.
Hakemukseen on liitettävä toimintakertomus tai vastaava selvitys edelliseltä toimintakaudelta sekä toimintasuunnitelma kaudelle, jolle avustusta haetaan. Liitteet voidaan toimittaa myös jälkikäteen täydentämään hakemusta.
Päätöksiä avustusten myöntämisestä on odotettavissa huhti-toukokuulla. Omatoimiraha-avustukset maksetaan etupainotteisesti erillisohjeiden mukaisesti. Muut kohdeavustukset maksetaan tilitystä vastaan.

Yhteismitallista vertailua

Keskitetyllä haulla kunta pyrkii varmistamaan hakijoiden tasavertaisen kohtelun. Hakemusten käsittely helpottuu, sillä hakuajan päätyttyä kunta laatii yhteishakuun osallistuneista hakijoista yhdistelmän, jossa kaikki hakemukset ovat kirjattuna yhteismitallisesti. Päätösvaltaa ei olla keskittämässä, sillä yhdistelmälistan laatimisen jälkeen hakemukset käsittelee ne viranomaiset, joilla on jo entuudestaan avustusten myöntämiseen liittyvä päätösvalta eli lähinnä kunnanhallitus, sosiaalitoimi ja vapaa-aikalautakunta.
Lempäälän kunnalle jo aiemmin lähetetyt toiminta- ja kohdeavustushakemukset otetaan huomioon avustuspäätösten käsittelyssä.
Uudistuksen taustalla on Lempäälän  kunnanhallituksen 1. helmikuuta hyväksymät yhteisöavustusten myöntämisen yleiset periaatteet.
Lempäälän kunnanhallituksen hyväksymien yhteisöavustusten yleisten periaatteiden mukaan avustusta voi saada hakija – yhdistys tai muu yhteisö, toiminta- tai harrastajaryhmä – jonka kotipaikka on Lempäälä tai jonka harjoittama toiminta sijoittuu Lempäälän kunnan alueelle.
Yhteisöavustukset ovat vuositasolla suuruudeltaan yhteensä vajaat 200 000 euroa.
Yleisavustusta myönnetään harkinnanvaraisesti hakijan toimintasuunnitelman ja -kertomuksen mukaiseen toimintaan.
Omatoimirahalla ja  muilla kohdeavustuksilla voidaan tukea hankkeita, jotka edistävät kuntalaisten omatoimisuutta ja mm. uusien toimintatapojen ja ideoiden kehittämistä ja käyttöönottoa.

Yhteisöavustukset

Lempäälän kunta myöntää avustuksia toimintaan, joka edistää kunnan strategisten tavoitteiden toteutumista.
Avustustoiminnalla tuetaan yhteisöjen toimintaa ja kuntalaisten hyvinvointia.
Avustusten saajat täydentävät kunnan omaa palvelutuotantoa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?