LeKi:n tie välieriin  aukesi vaikeimman kautta

Lentopallomiesten kantti piti

Pelit jatkuvat. LeKi on juuri kaatanut Kuortaneen nuorisomaajoukkueenkultaisessa erässä. Yhteisiin tuuletuksiin rynnivät Tommi Roininen (vas.), Jukka Lehti, Ossi Vesanen, Anssi Vesanen ja kapteeni Sauli Silpo. Sten Kruuda tuulettelee valmentaja Esa Kunnarilla.  Kuva: Marko Panu

Pelit jatkuvat. LeKi on juuri kaatanut Kuortaneen nuorisomaajoukkueenkultaisessa erässä. Yhteisiin tuuletuksiin rynnivät Tommi Roininen (vas.), Jukka Lehti, Ossi Vesanen, Anssi Vesanen ja kapteeni Sauli Silpo. Sten Kruuda tuulettelee valmentaja Esa Kunnarilla. Kuva: Marko Panu

Lempääläinen lentishuuma sai jatkoa, kun Lempäälän Kisan miestiimi raivasi ykkössarjan neljännesvälierissä tieltään Kuortaneen valmennuskeskuksen 19-vuotisten maajoukkueen. Kaksiosaisen otteluparin avauspelin voitti Kuortane kotonaan niukasti 3–2, mutta Lempäälässä Kisa oli omaa luokkaansa. Varsinaisen ottelun Kisa voitti puhtaasti 3–0 ja jatkoon pääsijän ratkaisseen niin sanotun kultaisen erän lukemin 15–11 yli 300-päisen yleisön raivoisan tuen ansiosta.

– Kuortaneella olimme etenkin vastaanottomme kanssa hiukan jähmeänä, mutta yksi nukuttu yö muutti tilanteen. Hakkarissa pelasimme kauden ehjimmän ottelun niin joukkueena kuin yksilötasollakin. Mitään notkahduksia ei ollut, kiitteli Kisan valmentaja Esa Kunnari suojattejaan.

Varsinkin yleispelaaja Tommi Roininen ja hakkuri Anssi Vesanen nostivat tasoaan vieraspelistä. Roinisen nostot olivat Hakkarissa tarkkoja ja laitasivallukset purevia. Vesanen sai vedellä laidoista joskus vailla torjuntaa sydämensä halusta.

– Ylempi jatkosarja on ollut vähän hankalaa minulle, mutta nyt alkoi omassa pelaamisessa valoa näkyä. Vastustaja päästi muutaman kerran tyhjiltä lyömään, kun he vahtivat meidän keskipeliämme. Sehän passasi minulle, myhäili Vesanen parhaan pelaajan lahjakortti kourassaan.

Nousupudotuspelien systeemi on todella raaka. Otteluvoittojen ollessa tasan pelataan 15 pisteeseen saakka yksi erä. Kultaisessa erässä on tuurinkin osuus suuri, jopa liiankin suuri.

– Kieltämättä kolmen voitetun erän jälkeen hermopaine oli iso odotettaessa kultaisen erän alkua. Onneksi saimme hyvän startin, johdimme jo 5–1 ja vielä 9–3, joten tällä kertaa kokemus oli nuoruutta parempi arvo, kommentoi kapteeni Sauli Silpo.

Kisan pelit jatkuvat joensuulaista Susiraja Volleyta vastaan ensi lauantaina Hakkarissa ja sunnuntaina Joensuussa. Jatkoon ja liigakarsintoihin etenee peleistä kaksi voittoa tai voiton ja kultaisen erän kairannut joukkue. Susiraja Volley elää kolmen latvialaisen ammattilaispelaajan panoksella. Jatkosarjassa Kisa voitti SurVon kotona 3–1 ja hävisi vieraissa  0–3.

– Kaikki vastustajat tästä eteenpäin ovat kovia ja toisaalta hyvinkin sopivia meille. Kauden tavoitteemme oli pelata hiukan paremmin kuin viime vuonna, ja tavoitteen täyttymiseksi pitää SurVo passittaa kesälomille. Porukka on iskussa, fiilis on korkealla ja kotiyleisöstä saamme hurjan lisäbuustin, ynnäsi Esa Kunnari.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?