Kisalaiset saalistivat Kuopion Hopeasommissa menestystä ja lipunkin

LeKi:lle luovutettiin Puijolla Hopeasompahiihtojen päätteeksi lippu ensi talven kisoja varten. Vasemmalta Hilla Niemelä, Heidi Haapalehti, Hetta Niemelä sekä ”Hakkarin Hoppareitten” projektipäällikkö Ville Niemelä. Kuva: Aapo Laine

LeKi:lle luovutettiin Puijolla Hopeasompahiihtojen päätteeksi lippu ensi talven kisoja varten. Vasemmalta Hilla Niemelä, Heidi Haapalehti, Hetta Niemelä sekä ”Hakkarin Hoppareitten” projektipäällikkö Ville Niemelä. Kuva: Aapo Laine

Noin 800 juniorihiihtäjän Hopeasompa-finaalit Kuopion Puijolla sujuivat kisalaisittain hyvin. Saaliina perinteisellä hiihdetyistä kisoista oli kaksi palkintosijoitusta ja kautta linjan hyviä suorituksia. Kisojen päätteeksi kuopiolaiset järjestäjät luovuttivat Hopeasompa-lipun LeKi:n edustajille, koska ensi talvena nuorisohiihdon suurkatselmus järjestetään Hakkarissa.

Kisalaisia pyöri Puijon kisapaikalla kolmisenkymmentä, joista toistakymmentä kilpailijaa ja loput huoltajia ja opintomatkalaisia ensi talven ”Hoppareita” ajatellen. Kolmen kisapäivän mittaan kertyi vahvistusta jo tehdyille suunnitelmille ja uusiakin vinkkejä.

Inka Joensivu sinni Puijolla hyvin. Kuva: Antero Korhonen

Inka Joensivu sinni Puijolla hyvin. Kuva: Antero Korhonen

Asiaan paneutumisesta kertoo mm. yhteisen suksihuollon järjestäminen ”viimeisen päälle”.  Vuokratussa kontissa Jarkko Mettalon johdolla kaikkien sukset hoidettiin jokseenkin samalla reseptillä. Tukikohdan pakettiauton perässä kypsyi kiireisille keittoa ja kisamakkaraa.

Parhaiten eli seiskoiksi kisalaisista sijoittuivat M13:n Leevi Lampén ja N15:n Hilla Niemelä. Leevin sarjassa oli 76, Hillan sarjassa 92 hiihtäjää, matkoina 3 ja 5 kilometriä. Atte Urvanta oli 27., Samuli Jalonen 57.

136 kilpailijan sprintissä Hilla oli 13. Leevin sprinttisijoitus oli 26. Leevi Lipponenkin survoi 113 pojan otatuksessa hyvin sijalle 30.

M14:n vitosella Leevi Lipponen, Samuel Suoniemi ja Juha Närhi ottivat sijoitukset 42, 52 ja 64. Ikätoverit Pinja Kianta, Inka Joensivu ja Elli Kuoppala päätyivät sijoille 31, 42 ja 90. Molemmissa sarjoissa oli satakunta kilpailijaa. M16:ssa Eetu Tolvanen kisaili 8 kovaa kilometriä sijalle 52.

N14 3X3 kilometrin viestissä Pinja-Hetta-Inka taistelivat hienosti sijalle 10.  Poikien viestissä kolmikko Samuel-Leevi-Leevi oli 15. ja kolmikko Atte-Juha-Samuli 29. Kummassakin sarjassa oli noin 40 joukkuetta.

Puijon Hopeasompahiihtojen paras seura oli Valkeakosken Haka, piireistä ykkösenä Häme.

Leevi Lampén puski voimalla maalisuoraa yllätyssijalle 7. Kuva: Antero Korhonen

Leevi Lampén puski voimalla maalisuoraa yllätyssijalle 7. Kuva: Antero Korhonen

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?