Mustonen ja Kuusiniemi yleisurheilun hallisäväyttäjät

Yleisurheilussa sisäratakausi on kuumimmillaan. Menneinä parina viikonloppuna on ratkottu sekä aikuisissa että nuorissa SM-mitaleiden osoitteita ja myös Lempäälään niitä on herunut. LeKi-YU:n urheilijoista eritoten kaksi nuorta miestä eli 18-vuotias Matias Mustonen ja 17-vuotias Santeri Kuusiniemi ovat säväyttäneet. Mustonen nousi korkeushypyssä kunnioitettavaan kahden metrin kerhoon ja nappasi ikäluokkansa 19-vuotisten SM-hopean tuloksella 199. Aikuisten puolella syntyi SM-mittelöissä ennätys 201, jolla lohkesi komea kuudes sija.
Mustosen kehityksen taustalta löytyy vammaton treenijakso sekä osaavan valmentajan Pekka Koskisen kädenjälki.
Janne Viitalan valmennettava Santeri Kuusiniemi hurmasi viime syksynä pikamatkoilla vauhdillaan ja sama huima meno jatkuu talvikaudellakin. 60 metrin finaalissa Santeri sai punakortin varaslähdön takia, mutta sisuuntuneena kiskoi 200 metrillä 19-vuotisten mestariksi ajalla 22,11, Alkuerissä meni sama reissu aikaan 22,03. Alkuerissä 60 metriä sujahti aikaan 7,09, joka olisi uumoillut selkeää mitalia finaalissa ja hyvin todennäköistä seitsemän sekunnin haamrajan alitusta.
Muista LeKin varttuneimmista edutusurheilijoita kiekonheittäjä Heini Järventausta on pitänyt huippu-urheilun suhteen mietintäjaksoa, kuinka ura jatkossa urkenee. Markus Kyrölän kävelyvauhtia ovat hidastaneet vammat, joten hallikausi jäi nyt väliin. Vammoista sen sijaan ovat toipuneet juoksija Eerika Reunanen ja seiväsmies Jaakko Sihvonen, joiden odotetaan kesällä nousevat hyvälle tulostasolle. Moniotteluun panostava Juuso Petäjäsuo on kehittynyt tasaisen varmasti innokkaan treenimotivaationsa ansiosta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?