Valot sammuvat puoli yhdeltä yöllä ja syttyvät jälleen aamuneljältä

Lempäälä säästää katuvaloissa

Lempäälän katuvalot sammuvat tänä vuonna öisin puoli yhden ja aamuneljän väliseksi ajaksi. Lisäksi katuvalot sammutetaan kesällä noin kolmen kuukauden ajaksi. Katuvalojen polttoa vähennetään säästösyistä.

Sammutuksen tavoiteltu vuotuinen säästö on noin 30 000 euroa. Katuvaloenergiaan uppoaa kunnalta kaikkiaan noin 120 000 euroa vuodessa.

Katuvalojen yösammutusta on kokeiltu joulukuusta alkaen. Katuvalokeskuksiin asennetaan kevään aikana uusi ohjausjärjestelmä ja liitetään kaikki keskukset samaan syttymis- ja sammumisohjaukseen. Aikaisemmin jokaisella keskuksella oli oma hämäräsilmä, mutta jatkossa niiden toimintaa ohjaa kolmen keskuksen keskiarvojen pohjalta toimiva hämärätunnistin.

Katuvalot palavat Lempäälässä vuodessa keskimäärin 3 900 tuntia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?