Hiihtäjillä vielä kiivas kilparalli

Alkukauden vaikeuksien jälkeen sukset liikkuvat maaliskuussa liukkaasti niin kunto -kuin kilpamielessä. On kisattu lähellä ja kaukana, lyhyttä ja pitkää matkaa.

Viikonvaihteessa Koululiikuntaliiton tasokkaissa kisoissa Rovaniemellä kisalaiset Sanni Alatalo ja Hilla Niemelä ylsivät sijoille 5 ja 4. Sotkamon urheilulukiota käyvän Annin matkana oli N20 sarjassa 10 km. 54 osallistujasta joka neljäs oli samasta koulusta. Hiihtotapana oli vapaa yhteislähdöllä.

Sääksjärveläisen Hillan matkana N15 sarjassa oli 7,5 kilometriä. Kanssakilpailijoita oli 50. Hilla oli osuutensa kolmanneksi nopein piirien välisessä viestissä, jossa Häme ylsi sijoille 7 ja 8.

Ampumahiihto oli Lempäälässä vielä parikymmentä vuotta sitten harrastettu laji. Ihan kuollut se ei ole vieläkään, sillä Arto Hakala otti Oulussa kultaa ja pronssia veteraanien SM -kisoissa. 45 -vuotiaissa hiihtävä Hakala edustaa Lempäälän Kisaa, mutta aseen kanssa Ahveniston Ampumahiihtäjiä. Mestaruuden mies otti ylivoimaisesti pikamatkalla, kympillä tuli pronssia.

Sarjassa M40 Mika Tahvanainen LemKi nappasi hopeaa.

Sarjassa M40 Mika Tahvanainen LemKi nappasi hopeaa.

Varttuneitten kisoissa sekunnin kymmenyksin

Suomen Aikuisurheiluliiton (SAUL) mestaruushiihdoissa Tampereen Kaupissa Hakala tuumi, että veteraaninkin pitää opetella maalissa kurottamaan. Sprintissä mies oli 3. hävittyään voittajalle vain 0,9 sekuntia. 27 kilometrin kilometrin kilpailussa hän menetti kullan 0,7 sekunnin erolla. Seurakaveri Mika Tahvanainen otti M40:ssa hopeaa 0,9 sekuntia hävinneenä.

Parisprintin Tahvanainen ja Hakala voittivat, Sami Liponkoski ja Veikko Kuumola olivat kolmosia.

M40:ssä 27 kilometrin voitot tulivat Lempäälään. Viialan Viriä edustava Markus Välimäki voitti sarjan M35 ja seurakaveri Jani Hevonoja sarjan M40, jossa Liponkoski oli toinen. Palkintokorokkeelle viikonvaihteessa nousivat myös Sääksjärven ladun kisalaiset kolamiehet, sarjan M75  Aimo Virkki ja Lauri Tahvanainen.

Pirkan Hiihdossa kisalaiset ottivat useita palkintosijoja. Ida Rintala oli perinteisellä naisten Puoli-Pirkan kestävin. Vesilahtelainen Katariina Koivu oli 4. Miesten sarjan voitti Markus Välimäki, Kisan nuorukainen Valtteri Niskanen oli 5. Alle 18-vuotiaissa seurakaverit Onni Rintala oli 2., Jaakko Hyrkäs 3., Eetu Tolvanen 5. ja roimasti alaikäinen Aapo Liponkoski 12.

Vapaan hiihtotavan  90 kilometrillä Samuli Kivistö ja Raino Pesu olivat kolmosia, Piia Kaikkonen 10. Kaikki ovat kisalaisia joskin Pesu hiihti pirkkalalaisen kaveriporukan nimissä kuten monesti ennenkin. Naisten täysmatkan kakkoseksi hiihti Kirsti Ilomäki. Hän on hiihtänyt Kisan joukkueissa, mutta panostanut viime vuosina enemmän juoksuun eikä nykyisin asu kotikylässä.  Liposta ja Kisasta Valkeakosken puolelle edennyt Sirpa Salo-Saari oli 3.

Lauantain Hipot Hakkarissa oli todennäköisesti talven viimeinen hiihtotapahtuma. Valkeakoskella sen sijaan kausi jatkuu ryminällä. Viikonvaihteessa kisataan nuorten Suomenmestaruuksista ja tiistaina perinteinen Hämeen Viesti. Jo kahdesti siirretty arvoviesti jouduttiin kilpailukalenterin takia siirtämään arki-illaksi.

 

Teksti: Antero Korhonen

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?