Nuorten SM -hiihdoissa menestystä ja menetystä

LeKI:n mitalisaldona nuorten SM-hiihdoista Valkeakoskella oli yksi pronssimitali. Leena Nurmi (vas.) oli siihen tyytyväinen.

LeKI:n mitalisaldona nuorten SM-hiihdoista Valkeakoskella oli yksi pronssimitali. Leena Nurmi (vas.) oli siihen tyytyväinen.

Nuorten SM-hiihdot Valkeakoskella viikonvaihteessa sujuivat LeKi:n kannalta kaksijakoisesti.  Tuli mitali ja muita kärkisijoituksia, mutta puolet kilpailuihin tähdänneistä joutui eri syistä jättäytymään pois.

Leena Nurmi otti lauantaina pronssia 23-vuotiaitten vapaalla vitosella.  Sunnuntaina hän vietti 22- vuotispäiväänsä hiihtämällä perinteisen 15 kilometrillä 10:nneksi.  Molempien matkojen kärkitiloilla nähtiin jo maajoukkueissa ja maailmancupeissa käyneitä hiihtäjiä.

Pikakisan jälkeen Nurmi oli tyytyväinen sijaansa, joskin keuhkoihin sattui.

– Niin kai, kun en ole kolmeen viikkoon päässyt kisaamaan. Helmikuisen Romanian MM-reisun jälkeen sairastuin, ja toista viikkoa meni harjoittelematta.  On tarvinnut pidätellä itseään, ettei harjoittele katkon jälkeen kovin äkkinäisesti. Ei se ihan onnistunut.  Nyt on edessä opiskelupäiviä lähietappina tentti tiistaina johtamisesta ja esimiestaidoista Kaakkois-Suomen ammattikorkeassa Kouvolassa.

Hyvin SM-hiihdot menivät myös N20-sarjan Sanni Alatalolta: pikamatkalla yhdeksäs ja 15 kilometrillä kuudes. Itse hän ei ollut täysin tyytyväinen.

– Pari viikkoa sitten iski jokin pöpö eikä ole vieläkään hellittänyt, joten siihen nähden en moiti itseäni.  Täysin terveenä olisin tosissani tapellut mitaleista.

Alatalo kiiruhti Valkeakoskelta Vuokattiin, jossa urheilulukiolaisena aloittaa ylioppilaskirjoituksensa keskiviikkona matematiikalla. Hän kuten myös Nurmi jatkavat SM-hiihtokauttaan mm. Taivalkoskella kuun vaihteessa ja Rukalla 9.–10. huhtikuuta. Taivalkoskella kisataan parisprintissä, Rukalla pitkillä matkoilla. Naisten pitkä on 30 kilometriä. Rukan ohjelmassa on myös Suomen cupin viestit.

Onni Rintala oli M18-sarjassa vapaalla kympillä 31:s ja perinteisen kahdellakympillä 25:s. Jälkimmäiseen sijoitukseen hän oli tyytyväinen, ensimmäistä moitti lujasti. M20:ssä Valtteri Niskasen sijoitukset olivat 44. ja 33.

Sunnuntain kilpailut oli määrä järjestää yhteislähdöin. Toteutus oli kuitenkin normaalina väliaikalähtönä, koska Valkeakosken Korkeakankaalle oli saatu aikaiseksi vain 2, 5 kilometrin pituinen kilpalatu. Lyhyys ja paikoittainen kapeus ei mahdollistanut useiden kymmenien hiihtäjien yhteislähtöjä.

Tiistai-iltana hiihdetty Hämeen Viesti lopetti maakunnan kisakauden. Yksi viimeisistä kisoista oli Tampereella viikko sitten Suomen Aikuisurheiluliiton SM-hiihdot. LeKi:n veteraanit sijoittuivat pistetaulukossa kolmanneksi 37 seuran joukossa.

Kisalaisten joukkueessa ei ollut yhtään naista.  Pisteitä kertyi henkilökohtaisten sijoitusten lisäksi myös joukkueista. M50:ssä Veikko Kuumola, Timo Soukka ja

ottivat joukkuehopeaa. Jo 65-vuotiaissa kilpailleen Kuusniemen aika liitettiin osaksi nuorempien joukkuetta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?