Mikä on seurakuntatalon kohtalo?

Seurakunnan toimitilojen ja toimintaympäristön muutoshankkeista päättäminen oli kirkko-valtuuston kokouslistalla 23. maaliskuuta. Olen silloin tällöin kysellyt henkilöiltä, jotka mielestäni tietävät asiasta ja joka kerta saanut erilaisen vastauksen. Kirkkovaltuuston esityslistan  pykälä jätti asian edelleen sekavaksi.

Kirkko, tapuli ja seurakuntatalo muodostavat toimivan kokonaisuuden.  Mitä nyt todella halutaan muuttaa, jäi avoimeksi.

Mikäli seurakuntatalon toimintamahdollisuuksia muutetaan, olisi ollut kohteliasta ja reilua seurakuntalaisia kohtaan, järjestää asiasta tiedotustilaisuus suunnittelun alkaessa. Kysymyshän on seurakunnan toiminnan kannalta oleellisesta muutoksesta, johon nyt ilmeisesti pyritään. Onko asiallista ajaa talolta pois partio, päiväkerho ja musiikkitoiminta, muusta puhumattakaan?

Aikooko seurakunta myydä talon? Miten mielekästä on tuoda kirkon ja tapulin välittömään läheisyyteen  ei-kirkollista toimintaa, vaikka toiminta olisikin yleishyödyllistä.

Maksaako seurakunta vuokraa käyttäessään mahdollisesti myymänsä seurakuntatalon tiloja?

Maksaako seurakunta vuokraa Lempäälä-talon tiloista?

Tällä  hetkellä kirkon viereen pääsee autolla, miten on jatkossa?

Mitkä ovat kustannukset kaikesta tästä? Sääksjärven suhteen on oltu hiljaa, samoin Tervajärven leirikeskuksen vaatimattomasta toivotusta leirikirkosta.

 

Mirja Miettinen

lehtori

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>