Jussi Niemi kolunnut kasvattajaseurassaan kaikki sarjaportaat

Kuva: Marko Panu Jussi Niemi (taustalla kumarassa)  valmiina kesyttämään vastustajan aloitussyötön. Niemi on historiallinen pelaaja, joka on kasvattajaseurassaan Kisassa pelannut kaikilla sarjatasoilla 5-sarjasta Liigaan.

Kuva: Marko Panu
Jussi Niemi (taustalla kumarassa) valmiina kesyttämään vastustajan aloitussyötön. Niemi on historiallinen pelaaja, joka on kasvattajaseurassaan Kisassa pelannut kaikilla sarjatasoilla 5-sarjasta Liigaan.

Lempääläisessä lentopallossa on ainakin yksi todellinen tilastoharvinaisuus. Kisan 1-sarjajoukkueen nestori 40-vuotias Jussi Niemi on pelannut kasvattajaseurassaan Lempäälän Kisassa jokaisella aikuisten sarjatasolla aloittaen muinaisesta 5-sarjasta 1980 – 90-lukujen taitteesta, edeten 4-sarjan kautta aikanaan Lempäälän Jyryyn ja sieltä Valkeaksoken Isku-Veikkoihin.
Kisaan Niemi palasi kaudelle 2009 – 10 pelaamaan 3-sarjaan, josta Kisa nousi keväällä 2012 2-sarjaan ja siitä taas kahden vuoden kuluttua 1-sarjaan. Kuluvana keväänä Niemi huipensi LeKi-uransa Mestaruusliiga-karsintoihin, jotka lasketaan tilastoihin pääsarjaotteluiksi.
– Olkoon tämä nykyisille ja tuleville junnuille opiksi ja esimerkiksi, että omassa kasvattajaseurassa voi tällainen tarina toteutua. Aikanaan siirrot Jyryyn ja Isku-Veikkoihin olivat loogisia etenemisiä tasokkaimpiin sakkeihin. Paluu Kisaan oli itsellenikin tietynlaista jäähdyttelyä Isku-Veikkojen liigataipaleen päätyttyä, mutta kun buumi alkoi rakentua muutamia vuosia sitten Kisan ympärille, on ollut hienoa olla osana sitä, Niemi maistelee muistojaan.
Niemi on pelannut lähinnä liberon tontilla, mutta viime vuosina hänen panoksensa myös taustatyössä on ollut kullanarvoista. Ura Kisassa jatkuu varmuudella jossain roolissa.
Talvella Niemi läpikävi ankaran keuhkokuume-taudin, josta toipuminen vei useamman viikon. Liigakarsintapeleihin mies palasi kokoonpanoon hetkittäin tontilleen ja esimerkiksi Lempäälän kamppailussa Rientoa vastaan mies suoritti ehkä sytyttävimmän puolustuksen ottelussa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?