Kaikki keskittyy, puhdistamokin

Osaksi putki on jo valmis, miksei sitä siis voisi kaivaa perillekin asti. Nimittäin jo aikoinaan rakennettua ja moottoritielinjausta seurailevaa siirtoviemäriputkea Lempäälästä Sääksjärven kautta Tampereelle. Optio käyttöön.

Tampereen Sulkavuoreen aiotun suuren keskuspuhdistamon taustalla olevan Tampereen Keskuspuhdistamo Oy:n osakkeita on jäsenkuntien merkittävissä. Sitä mukaa kun  kunnanvaltuustot merkintäpäätöksiä tekevät, ne samalla sitoutuvat Tampereen seudun keskuspuhdistamohankkeeseen.

Takavuosina joka kunnassa olivat omat kunnalliset kaatopaikkansa. Lempäälässä oli  Tuljamon kaatopaikan lisäksi muitakin, jos sellaisiksi lasketaan sittemmin kunnostetut maan povet, happoterva-altaat, joihin Kajomeri Oy:n jätteet eri puolille kuntaa   kaadettiin.

Tunkioiden ja rottasotien ajoista on sittemmin päästy, ja Tarastenjärven jätteenkäsittelykeskus ja Pirkanmaan Jätehuolto Oy on keskitetysti huolehtinut jo vuosia niin  lempääläläisten kuin vesilahtelaistenkin jätteistä. Nyt on yhteisen jätevesipyrinnön, sen kustannusten ja vastuunjaon vuoro.

Johan Vesilahden jätevedet johdetaan Pyhäjärven ali puhdistettavaksi Lempäälään. Kuokkalankosken partaalla sijaitsevan puhdistamon on tarkoitus säilyä uuden  putkiyhteyden pumppaamona Tampereen suuntaan. Nyt moneen kertaan laajennetun puhdistamon purkuputki pulputtaa puhdistetua vettä Kuokkalankosken kautta Kirkkojärveen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?