Uusi ajanlasku

Antiikin ajoista lähtien on aikaa laskettu muun muassa hallitsijoiden hallitusvuosien mukaan. Yleensä kuninkaan kuollessa hänen aikansa loppuu ja seuraavasta vuodesta puhutaan hänen seuraajansa ensimmäisenä vuotena. Ei ainakaan puhuta ensimmäisestä vuodesta edellisen kuninkaan kuoleman jälkeen. Me elämme jo vuotta 2016, eli meillä taitaa olla aika pitkäikäinen hallitsija. Hän ei ollutkaan aivan tavallinen kuningas; hänen valtakautensa varsinaisesti vasta alkoi hänen kuolemastaan.

Hän tekikin jotakin mullistavaa. ”Hän kumosi meitä rasittavan velkakirjan kaikkine määräyksineen ja teki sen mitättömäksi naulitsemalla sen ristiin.” (Kol.2:14) Sen sijaan, että hän olisi käyttänyt tuomiovaltaansa muihin, hän kärsi tuomion itse. ”Hän kärsi rangaistuksen, jotta meillä olisi rauha, hänen haavojensa hinnalla me olemme parantuneet” (Jes.53:5) Jeesus kuoli, mutta syyttömänä hän nousi kuolleista. Liki kaksi tuhatta vuotta sitten hänen seuraajansa vakuuttuivat täydellisesti siitä, että Jeesus todella elää ja hallitsee yhä.

Tämä kuningas ei ole määräyksiään sittemmin muuttanut. Ja hän on muun muassa sanonut: ”Rakastakaa vihamiehiänne, tehkää hyvää niille, jotka teitä vihaavat. Siunatkaa niitä, jotka teitä kiroavat, rukoilkaa niiden puolesta, jotka parjaavat teitä.” (Luuk.6:27-28.) En voi väittää tässä itsekään täydellisesti onnistuneeni. Onneksi Jeesus kuolemallaan antoi anteeksi epäonnistumisen myös tässä tehtävässä, mutta jatketaan yrittämistä, joohan?

Siunattua 1986:tta Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeistä vuotta!

Halti Huhtala

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?