Marjamäessä kuunnellaan Tomppaa ja Sirpaa, kun kotimaiset tähdet saapuvat Mansen Mörinöille

RealGate avautuu mörinällä

Varaosaa ja vempelettä löytyy moneen lähtöön, vakuuttavat Ville Käpylä ja Heska Korhonen.

Varaosaa ja vempelettä löytyy moneen lähtöön, vakuuttavat Ville Käpylä ja Heska Korhonen.

Lempäälän Marjamäkeen odotetaan ensi viikonloppuna yli kymmentätuhatta kävijää, kun Mansen Mörinöiden tahdissa avautuu RealParkin uusin tulokas, RealGate.

Mansen Mörinät on perinteinen pirkanmaalaisten konetalojen tapahtuma, joka rantautuu nyt toista kertaa Lempäälän RealParkin alueelle. RealParkin markkinointipäällikkö Heska Korhonen kertoo, että perjantai ja lauantai ovat täynnä erilaisia näytöksiä.

– Metso seuloo näytöskentällä kiviaineksia ja RealMachineryn kone tasoittaa.  Kaivinkoneiden lisälaitteita, esimerkiksi MultaVexin seulantakauhoja nähdään tosi toimissa. Monen muun toiminnon lisäksi meillä on TAKK:n järjestämät maanrakennuskuljettajaopiskelijoiden SM-kisat, jossa koneemme ovat esillä, antaa Heska Korhonen muutaman tärpin tulevaan tapahtumaan.

RealGate on vetänyt suojiinsa monia yrityksiä Novosetistä Autoidikseen. Perjantaina saman katon alle avautuu RealParts 2 000 neliön toimitiloineen.

– Avaamme verkkokaupan ja showroomin, jossa esitellään erilaisia maansiirtolaitteiden lisälaitteita. Tällä hetkellä vahvimmin on edustettuna maansiirtokalusto, mutta laajennamme vielä tänä vuonna maatalouden ja kuljetuksen puolelle. Lisäksi avaamme 150 neliön myymälän, joka on tarkoitettu kuluttajille. Valikoimissa on rautakauppatavaraa, työvaatteita ja kaikenlaista, mitä rakennustyömailla tarvitaan, RealPartsin toimitusjohtaja Ville Käpylä kertoo.

– Avajaisiin meille tulee tavarantoimittajien edustajia paikalle esittelemään lisälaitteita ja -tarvikkeita, hän jatkaa.

Huutokauppaa kansainväliseen tyyliin

Lauantaina Mansen Mörinöillä pääsee kokemaan suuren maailman meininkiä, kun maailman suurin konehuutokauppa RichieBros järjestää yhteistyössä Lempäälän kunnan ja RealParkin kanssa hyväntekeväisyyshuutokaupan.

Varaosaa ja vempelettä löytyy moneen lähtöön, vakuuttavat Ville Käpylä ja Heska Korhonen.

Varaosaa ja vempelettä löytyy moneen lähtöön, vakuuttavat Ville Käpylä ja Heska Korhonen.

Meklariksi saapuu Richie Bros’in oma meklari ja huutokaupattavana on työkaluja, radio-ohjattava Bobcat ja eri näytteilleasettajien esittelymateriaalia.

– Vaikka huutokauppa on leikkimielinen on sen hyväntekeväisyyskohde tärkeä. Tuotto ohjataan lyhentämättömänä Lempäälän kunnan koordinoimaan pilottiprojektiin Kimpassa kuntoon ja kouluun, Heska Korhonen kertoo.

Projektissa tuetaan yläkouluikäisiä koulupoissaoloista kärsiviä nuoria ja autetaan heitä takaisin koulutielle ja elämään.

Paula, Jope ja Arttu

Laite- ja työnäytösten lisäksi tarjolla on viihteellisempääkin antia. Herlevi mad-croc pulling team esiintyy sekä perjantaina että lauantaina ja Kivimäki monster truck ajeluttaa koko viikonlopun ajan. Lauantaina esiintymässä ovat Jope Ruonansuu, Arttu Wiskari ja Paula Koivuniemi.

– Viime vuonna Mansen Mörinöillä kävi 9 000 kävijää, joista suurin osa oli mukaan yrittäjiä ja heidän perheitään. Nyt avajaisiin ja Mörinöille houkutellaan myös muita. Meillä on 1 800 parkkipaikkaa ja vapaa pääsy. Alueella on myös neljä eri ravintolapistettä, joista vastaa Ninan keittiö, kertoo Heska Korhonen ja kutsuu  ihmiset mukaan tapahtumaan sankoin joukoin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?