Aamu- ja iltapäivätoiminnan maksut kallistuvat

Toimintaa mahdollisesti myös kiintiöidään

Lempäälän kunta korottaa koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan maksuja. Korotus tulee 1.-2.-luokkalaisten sekä 3.-9. luokkalaisten erityisen tuen oppilaiden maksuihin.

Uudet maksut tulevat voimaan elokuusta alkaen.

Aamutoiminnan maksu on jatkossa 80 euroa ja iltapäivätoiminnan 140 euroa, kun vielä toistaiseksi voimassa olevat vastaavat maksut ovat suuruudeltaan 60 ja 100 euroa.

Hintojen korotus perustuu valtioneuvoston viime vuonna hyväksymään perusopetuslain muutokseen, jonka mukaan aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien maksujen enimmäismäärää korotetaan. Elokuussa voimaan tulevan lainmuutoksen jälkeen maksu voi olla 570 tunnin osalta enintään 120 euroa ja 760 tunnin tunnin osalta enintään 160 euroa.

Maksujen nostoon vaikuttaa myös Lempäälän sivistystoimen 900 000 euron säästövelvoite.

– Maksujen nosto on sikäli maltillinen, kun ajatellaan, että toimintaa on ollut vuodesta 2004, eikä maksuja ole lain perusteella nostettu tänä aikana kertaakaan, hallintopäällikkö Aila Alanen Lempäälän kunnasta toteaa.

– Maksuja ei Lempäälässä myöskään nosteta enimmäismäärään. Maksut voisivat olla korkeammat. Korkeammat maksut vältettiin sillä, että vaihtoehto, jolla lapsi osallistuu toimintaan maksimissaan 12 päivänä, poistetaan.

Toimintaa joudutaan mahdollisesti kiintiöimään. Paikkoja pyritään samaan lapsille, joilla on todellinen tarve toimintaan.

– Ilmoittautuminen aamu- ja iltapäivätoimintaan alkoi perjantaina 1. huhtikuuta. Kun nähdään, paljonko hakijoita tulee, päätetään kiintiöistä. Todennäköistä on, että jonkinlaista kiintiöimistä tullaan tekemään, Alanen toteaa.

Lempäälässä toiminnassa on mukana 232 ykkösluokan ja 109 kakkosluokan oppilasta. 3.-9. luokkien erityisen tuen oppilaita on toiminnassa mukana yksi.

 

Yksi kommentti

  1. Niilo

    Erittäin hyvä kohde nostaa maksuja! Tällä päästään mukavasti kuromaan säästötavoitetta kiinni. Samalla voidaan jatkaa rahan pumppaamista Jäähalliyhtiön konkurssikypsään toimintaan. Ja perustaa uusia virkoja entisten paperinpyörittäjien rinnalle. Päät jo kolisee yhteen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?