Suunnistajat valtasivat Ideaparkin Tarpian Suunnan järjestämässä liikekaupunkisprintissä

Rastijahdissa Ideaparkissa

Kolminkertainen maailmanmestari Merja Rantanen on suunnistanut monenlaisissa maastoissa, mutta liikekaupunkisprintti oli hänellekin ensimmäinen lajiaan. Kuva: Katariina Onnela

Kolminkertainen maailmanmestari Merja Rantanen on suunnistanut monenlaisissa maastoissa, mutta liikekaupunkisprintti oli hänellekin ensimmäinen lajiaan. Kuva: Katariina Onnela

Se, että Ideaparkissa on hulinaa viikonloppuisin ei ole kummallista. Sunnuntaina 3. huhtikuuta sitä oli kuitenkin jo ennen liikkeiden avautumista. Tarpian Suunnan järjestämä liikekaupunkisprintti toi Lempäälään ja Ideaparkiin kisaamaan noin 350 suunnistajaa. Osallistujia saapui ikäjakaumalla kuusivuotiaasta yli seitsemänkymppiseen ja kilpasarjan lisäksi suunnistamaan pääsi myös kuntosarjassa.

Juhlavuottaan viettävä Tarpian Suunta täyttää tänä vuonna 60-vuotta ja liikekaupunkisprintti oli osa juhlavuoden ohjelmistoa. Kilpailunjohtaja Jukka Rajala kertoo, että ajatus Ideaparkissa suunnistamisesta oli muhinut ajatuksissa jo pitkään.

– Itsekseni olin asiaa jo monta vuotta miettinyt. Sitten puhuin ideasta Laamasen Arton kanssa, joka sanoi miettineensä ihan samaa. Ideapark lämpeni ajatukselle ja tapahtumaa on suunniteltu viime kesästä asti. Loppua kohden vauhti on kiihtynyt ja muutama yö on jäänyt vähän vähille yöunille.

Ratamestarina toiminut Teppo Salmia suunnitteli radan ja piirsi liikekaupungista suunnistuskartat. Pisin rata oli noin kolme kilometriä. Suunnistusalueena olivat Ideaparkin käytävät ylä- ja alakerrassa sekä Funparkin alue. Kaupat olivat tapahtuman aikana vielä kiinni.

Huikea osallistujamäärä yllätti

– Odotimme 250 osallistujaa ja siihen olisimme olleet tyytyväisiä. 348 kilpailijaa ilmoittautui ja ilmoittautumisajan jälkeenkin tuli kyselyitä. Emme kuitenkaan voineet ottaa enää enempää ilmoittautumisia vastaan, koska kauppakeskus pitää saada auki tiettyyn aikaan mennessä, Jukka Rajala kertoo.

Suunnistuskilpailun suunnittelu ei juurikaan eroa oli kisapaikkana sitten metsä tai liikekaupunki. Kaikkeen pitää varautua molemmissa paikoissa ja tällä kertaa yllätyksen toi Ideaparkin keskusaukiolle ilmestynyt lentokone. Lentokoneesta selvittiin sujuvasti ja tapahtuma kokonaisuudessaan sujui hyvin. Toiveita tapahtuman uudelleenjärjestämisestä kuultiin monesta suusta.

Naisten pääsarjassa koettiin pienoinen yllätys, kun kolminkertainen maailmanmestari Merja Rantanen teki virheen, joka kostautui nopeatempoisessa sprintissä jättäen hänet kakkoseksi. Voiton vei Tampereen Pyrinnön Venla Harju.

Kauppakeskuksessa suunnistaminen oli Merja Rantaselle aivan uusi kokemus.

Tessa Salmia sijoittui sarjassaan toiseksi. Vaikka Ideapark on hänelle tuttu paikka ei siitä suunnistuksessa ole hyötyä. Kuva: Katariina Onnela

Tessa Salmia sijoittui sarjassaan toiseksi. Vaikka Ideapark on hänelle tuttu paikka ei siitä suunnistuksessa ole hyötyä. Kuva: Katariina Onnela

– Oli kyllä oikein hienoa. Koko ajan pitää ajatella ja mihinkään muuhun ei ollut aikaa. Seuraava ja seuraava vain. Harmi, että tuli se yksi virhe, muuten olisi ollut tiukka kisa, hän harmitteli.

Miesten pääsarjan ykköstila jaettiin Tuomas Karin (Angelniemen Ankkuri) ja Antti Anttosen (Vaajakosken Terä) kesken.

Tarpian Suunnalle menestystä toivat Tessa Salmia (D14) ja Tuulia Laukkanen (D10). Molemmat tytöt sijoittuivat omassa sarjassaan toiseksi.

Tessa Salmialle kauppakeskuksessa suunnistaminen oli mieluista.

– Oli tosi kivaa. Kaupat ja ympäristö ovat itselle tuttuja, mutta ei sillä pärjää suunnistuskisoissa. Tein hyvän suorituksen, mutta en jaksanut juosta ihan niin hyvin kuin olisin halunnut, hän summasi.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?