Vaaran laelta ja vapaalta lehtitaloon

Lempäälän-Vesilahden Sanomien uusi myyntineuvottelija on 41-vuotias Piia Kylliäinen, junantuoma kainuulainen, joka rakastaa scifi-sarjoja ja puutarhoja.

Piia Kylliäisen tehtävä on, että ihmiset löytäisivät palvelut ja yritykset asiakkaita. Kuva: Katariina Rannaste

Piia Kylliäisen tehtävä on, että ihmiset löytäisivät palvelut ja yritykset asiakkaita. Kuva: Katariina Rannaste

Miten työt ovat lähteneet käyntiin?
– Hyvin. Töiden aloitus on ollut mielenkiintoista ja jännittävää, sillä palaan töihin pitkältä perhevapaalta. Ympäristö on minulle uusi, mutta osa asiakkaista entuudestaan tuttuja. Asiakkaiden kohtaaminen on ollut mielenkiintoista ja innostavaa.

Viimeiset viisi ja puoli vuotta olet ollut kotiäitinä. Miltä töihin paluu on tuntunut?
– Koko perheen, minun, puolison ja kahden lapsen, uusi arki on lähtenyt käyntiin hyvin, tosin viikonloppujen lyhyys on yllättänyt.

Lehtitalo on sinulle entuudestaan tuttu. Olit aiemmin L-VS:n sisarlehdessä Akaan Seudussa myyntineuvottelijana. Mitä odotat työltäsi Lempäälässä?
– Odotan, että pääsen näkemään, miten alue kehittyy. Lempäälä on hyvin vireä kunta, täällä rakennetaan paljon, ja koko ajan näyttää tapahtuvan. Lempäälän ja Vesilahden alue on mukava yhdistelmä maaseutumaisuutta ja tehokasta vireyttä.

Kerro työstäsi.
– Autan yrityksiä luomaan kontakteja ilmoitusten kautta. Tehtäväni on yhdistää ihmisiä siinä, että ihmiset löytäisivät palvelut ja yritykset asiakkaita. Nykyään ilmoitusmyynti on aiempaa monipuolisempaa, kun paperilehden rinnalle on tullut digimaailma.

Kerro taustastasi.
– Olen syntyperäinen kainuulainen. Olen kasvanut vaaran laella, mutta päätynyt työn perässä Pirkanmaalle. Junantuoma, joka rakastaa mäkiä, tulipesiä ja puutarhoja. Neljä vuotta sitten olin hetkeäkään epäröimättä valmis palaamaan Kainuuseen, mutta sitten löysimme kodin Toijalasta. Vaaran laelta olen päätynyt mäelle 1900-luvun omakotitaloon.

Avaa hieman, millainen tyyppi olet?
– Rakastan musiikkia, scifi-sarja Star Trekiä ja Star Warsia. Minusta olisi voinut tulla nörtti, kun isoveljeni luki Mikrobitistä pelikoodeja ja minä syötin niitä tietokoneelle. Opin siinä 12-vuotiaana samalla pikakirjoittamaan 10-sormijärjestelmällä.
– Nykyään suuri intohimoni ovat pihatyöt ja kukat. Lempikukkani on tarha-alpi.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?