Karkintuoksuinen kärmes

Karkkipaperi poikineen. Kirjastossa luikertelee noin viisimetrinen karkkipaperikäärme. Kuva: Katariina Rannaste

Karkkipaperi poikineen. Kirjastossa luikertelee noin viisimetrinen karkkipaperikäärme. Kuva: Katariina Rannaste

Voi sitä karkkipaperin määrää, mikä Lempäälän kirjastossa kiemurtelevaan käärmeeseen on mennyt. Katonrajassa mateleva noin viisimetrinen luikero on karkkipapereista tehty. Erityisen perso makealle sen tekijä ei kuitenkaan ole, vaan lempääläläinen Leena Lindgren sai apua ystäviltään.

– Hyvät ystävät Lempäälästä, Vesilahdesta, Toijalasta, Tampereelta ja Ruovedeltä ovat auttaneet kääreiden keräyksessä. Tuomisinaan heillä oli minulle karkkipapereita, Lindgren kuvaa.

Käärmeen tekemiseen meni kolme vuotta. Etenkin joulu oli runsauden aikaan, jonka jälkeen käärmeelle kertyi elopainoa rivakasti. Luikero seurasi mukana jopa kesämökille.

Nyt se luikertelee pääkirjaston lastenosaston meriaiheisten somisteiden joukossa.

– Käärme on tehty taitelluista karkkikääreistä, jotka olen neulalla ja kalastajalangalla yhteen kuronut, ja pää on sukkahousuista. Otus on kierrätyshengessä tehty.

Käsin paljon puuhasteleva Lindgren on tehnyt vastaavanlaisia karkkikäärekäärmeitä aiemminkin, mutta yllytyksestä tämä matelija venyi anakondan mittoihin.

– Olin päättänyt tehdä kolmimetrisen käärmeen, mihin ystäväni tokaisi, että pitäähän sen nelimetrinen olla. Kun käärmeelle alkoi tulla mittaa, ystävä esitti vielä, että mitä jos tekisin siitä viisi metriä pitkän, Lindgren naurahtaa.

– Haluan tällä herätellä lapsia ja vanhempia yhdessä tekemiseen. He voisivat vaikka askarrella yhdessä puhelimella räpläämisen sijasta. Lastenhuoneen koristeenakin käärme on hauska.

– Ja se tuoksuu hyvälle. Konvehtikääreistä lähtee kevyt makea tuoksu.

 

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?