Pirkan opiston muutto alkaa

Pirkan opisto muuttaa kevään aikana Kanavan koululta Lempoisten koululle. Kaikki muu siirretään uusiin tiloihin paitsi opiston aulassa oleva komea kiinanruusu, jolle etsitään uutta sijoituspaikkaa.

Kanavan koulun lisäksi Hääkivellä ja Kanavankulmassa olevat opiston toiminnot siirtyvät Lempoisten koululle.

– Ensin käydään uusissa tiloissa mittailemassa hyllyjä ja kaappeja, ja kun ne ovat paikallaan, alkaa tavaroiden siirto, kertoo suunnittelijaopettaja Anne Sallinen.

Sallinen sanoo Lempoisten koulun ottaneen opiston vastaan sydämellisesti. Opiston opetus saadaan nivottua koulun rytmiin mutkattomasti. Lisäksi molemmat hyötyvät kun toiminnot ovat saman katon alla.

Lempoisten koululla opistolaisten käytössä ovat muun muassa uudet metalli- ja puutyöluokat ja vastaavasti koulu saa käyttöönsä opiston soittimet. Painavin muuttorumba on opiston pianojen siirrossa.

Ertyisen ilahtunut Anne Sallinen on päiväopetuksen jatkumisesta.

– Monille ikäihmisille on tärkeää, että he pääsevät opiskelemaan päiväsaikaan.

Lempäälä opisto on toiminut Kanavan koululla 80-luvun alkupuolelta asti. Anne Sallisella tulee täyteen 30 työvuotta opistolla lauantaina 16. huhtikuuta.

– Kanavan koulu on ollut erinomainen paikka meille sijaintia unohtamatta. Tämä on varmasti yksi kauneimmista opistopaikoista, Sallinen sanoo viitaten kanavan varren maisemiin.

Uusista tiloista ei löydy nykyisen kaltaista aulaa, jossa opisto on voinut järjestää näyttelyjä, joten niille etsitään uutta paikkaa. Samoin kotia etsii aulassa oleva suuri kiinanruusu, joka aikanaan siirtyi opistolle sivistysjohtaja Heli Väissin huoneesta hänen jäätyään eläkkeelle.

Torstaina 14. huhtikuuta opisto järjestää Kanavan koululla Taidon päivän tempauksen, jonka ohjelmassa on käsityötarvikkeiden tyhjennysmyynti sekä hyväntekeväisyystalkoot.

– Ota mukaasi virkkuukoukku, neulepuikkoja sekä villalankoja tai kerien loppuja. Virkkaamme ja neulomme paloja, joista kootaan peittoja hyväntekeväisyyteen.

Iltapäivän ohjelmassa on myös kolme Kristiina Suojakarin pitämää tietoiskua tekstiilijätteen kierrätyksestä.

Taidon päivänä voi myös tutustua lasten ja nuorten kuvataide- ja käsityönäyttelyyn sekä jättää jäähyväiset Kanavan koululle kahvittelun merkeissä.

Suunnittelijaopettaja Anne Sallinen esittelee komeaa kiinanruusua, jolle etsitään uutta sijoituspaikkaa Pirkan opiston muuttaessa Lempoisten koululle.

Suunnittelijaopettaja Anne Sallinen esittelee komeaa kiinanruusua, jolle etsitään uutta sijoituspaikkaa Pirkan opiston muuttaessa Lempoisten koululle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?