Ydinkeskustakortteille valittu kaavavaihtoehto

Lempäälän kunnan kaavoitus- ja rakennusjaosto esittää kunnanhallitukselle, että se asettaa Lempäälän keskustan Ryynikän ja Lempoisten ydinkeskustakortteleiden asemakaavan muutoksen nähtäville. Alueelle sijoittuu kirjasto-virastotoimitilahanke eli ns. Lempäälä-talo.

Rakennusoikeutta on osoitettu 34 230 kerrosneliömetriä., josta asumiselle noin 16 400 kerrosneliömetriä. uusia asuntoja tulisi hieman yli 200 ja noin 350 asukasta. Uudet rakennukset olisivat kerrosluvultaan 2–6. Pysäköintipaikkoja tulisi noin 250.

Radan länsipuolella Tampereentie 6:n kohdalle on kaavassa osoitettu torialue, joka avaa näkymän vanhan aseman ja kirkon välille sekä johdattaa uudelle kevyen liikenteen sillalle. Vanhalle asemalle ja ns. Tenkasen myllylle on soitettu suojelumerkintä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?