Vesilahden kirjasto ei saanut lisämäärärahaa

Suunnitelmia muutetaan niin, että tavoitteet kohtaavat

Vesilahden kirjaston rakentamiseen olisi tarvittu 220 000 euroa lisää, koska saadut edullisimmat urakkatarjoukset ylittivät talousarviosuunnitelmaan varatun määrärahan.

Kunnanhallitus ei kuitenkaan maanantaisessa kokouksessaan hyväksynyt lisämäärärahaa vaan lopputulemaksi tuli kunnanjohtajan tekemä muutettu päätösehdotus.

Sen mukaan Vesilahden kirjaston suunnitelmia muutetaan yhteistyössä urakkakilpailun voittaneiden urakoitsijoiden kanssa siten, että asetettu kustannustavoite saavutetaan. Suunnittelussa pyritään säilyttämään Aluehallintoviraston hyväksymät tilat ja toiminnot, jolloin turvataan täysimääräinen valtion kirjastoavustus.

Kirjaston rakentamiselle on myönnettu 943 000 euroa valtionavustusta. Tähän mennessä rahaa hankkeeseen on mennyt runsaat 120 000 euroa muun muassa suunnittelu- ja konsulttikuluihin. Kokonaiskustannusarvio on 1,8 miljoonaa.

Vesilahti valmistelee talouden tasapainottamisohjelma numero kolmea, ja moni kuntalainen kyseenalaisti talouteen liittyvässä kyselyssä uuden kirjaston rakentamisen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?