Arvalla aamu- tai iltapäivätoiminnan ryhmään

Aamu- tai iltapäivätoimintapaikka saattaa jatkossa tulla koululaiselle arvalla. Kunta on linjaamassa, että mikäli koululaisten aamu- tai iltapäivätoimintaryhmä täyttyy hakijoista, paikat aiotaan arpoa.

Esikoululaisille toimintaa tarjotaan entiseen malliin.

Lempäälän kunta järjestää aamu- ja iltapäivätoimintaa ensisijaisesti esi- ja 1.-luokkien oppilaille sekä erityisen tuen piirissä oleville oppilaille. Jos vapaita paikkoja jää, myös kakkosluokkalaisia otetaan mukaan.

Kyseessä on budjettikysymys. Sivistystoimi supistaa kaikista ei-lakisääteisistä palveluista, eikä kunnalla lain mukaan ole velvoitetta 1.-2.- luokkalaisten oppilaiden aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestämiseen.

Arvonta suoritettaisiin kunnan päivitetyn aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelman mukaan niin, että mahdollisimman monella lapsella olisi mahdollisuus joko aamu- tai iltapäivätoimintapaikkaan. Arvonnan suorittaisi sivistystoimen hallintopäälliköstä, ap- ja ip-toiminnan koordinaattoreista sekä apulaisrehtorista koostuva ryhmä.

Lempäälän kasvatus- ja opetuslautakunta käsittelee 1. elokuuta voimaan tulevaa aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelmaa tiistaina 26. huhtikuuta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?