Terveystarkastuksia 78-vuotiaasta alkaen

Nina Ahlgren (vas.), Marja Liehu ja Tarja Lehtiö odottavat iloisina 78-vuotiaiden kuntalaisten tapaamisia terveystarkastusten ja hyvinvointia tukevien kotikäyntien merkeissä.

Nina Ahlgren (vas.), Marja Liehu ja Tarja Lehtiö odottavat iloisina 78-vuotiaiden kuntalaisten tapaamisia terveystarkastusten ja hyvinvointia tukevien kotikäyntien merkeissä.

Lempäälän kunnassa on toteutettu terveystarkastuksia 75-vuotiaille ja hyvinvointia tukevia kotikäyntejä 78-vuotiaille. Viime vuonna valmistellussa ja tämän vuoden tammikuussa kunnanvaltuuston hyväksymässä Lempäälän kunnan ikääntyneiden palveluja koskevassa suunnitelmassa linjattiin, että tarkastuksia tarjotaan jatkossa 78-vuotiaiden ikäryhmälle.

Molemmat ovat maksuttomia ja vapaaehtoisia.

Sekä terveystarkastusten että hyvinvointia tukevien kotikäyntien tavoitteena on tukea ikääntyneen hyvinvointia ja kotona selviytymistä. Tarkoitusta varten kartoitetaan henkilön terveydentilaa, toimintakykyä sekä asumiseen ja elinympäristöön liittyviä asioita. Käynnin yhteydessä on mahdollisuus keskustella mieltä askarruttavista kysymyksistä ja saada neuvontaa palveluihin liittyen.

Kunta lähettää tiedotteen

Lempäälän kunnan terveyspalvelut ja vanhuspalvelut lähettävät tämän vuoden aikana tiedotekirjeen kaikille lempääläläisille 78-vuotiaille henkilöille, jotka eivät ole vanhuspalvelujen asiakkaana tai säännöllisesti terveyspalveluiden seurannassa.

Kutsukirjeen saanut voi oman valintansa mukaan varata ajan joko terveydenhoitajan tekemälle terveystarkastukselle omalle terveysasemalle tai sosiaaliohjaajan tekemälle hyvinvointia tukevalle kotikäynnille omaan kotiin. Kutsukirjeen mukana lähetetään esitietolomake, joka täytetään ennen käyntiä.

– Terveystarkastusten ja hyvinvointia tukevien kotikäyntien sisältö on yhteneväinen. Terveystarkastuksissa terveysasiat ovat hieman enemmän esillä, hyvinvointia tukevilla kotikäynneillä puolestaan asumisen ja oman kodin turvallisuuteen liittyviin asioihin voidaan paneutua paremmin, sanoo Lempäälän vanhuspalveluiden avopalveluiden esimies Annikki Lepola.

Mikäli ikääntynyt kuntalainen kokee jo aiemmin tarvitsevansa terveystarkastusta, voi hän ottaa yhteyttä Lempäälän ikäihmisten neuvolaan. Muun mahdollisen palvelutarpeen arvioinnin osalta yhteyttä voi ottaa vanhuspalvelujen palveluohjaajaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?