Alula, Luna vai Virta uuden opinahjon nimeksi?

Lempäälän lukion ja Tredun yhteiselle rakennukselle haetaan nimeä. Nyt kolmesta nimiehdotuksesta voi äänestää mieleistään.

Raadin jatkoon valitsemat nimiehdotukset ovat Alula, Luna ja Virta. Äänestysaikaa kunnan nettisivuilla on toukokuun 31. päivään asti.

Alula-nimen perusteluna on, että sana on latinaa ja tarkoittaa ”pikkusiipeä”, linnun siivessä olevaa sulkaryhmää, jolla lintu voi hienosäätää lentoaan. ”Samalla tavalla koulutus ja lukio hienosäätää taitoja, jotta tulevaisuuteen suuntautuva nuoren ”lento” ohjautuisi varmimmin siihen suuntaan, minne nuori itse tavoittelee”, nimen ideoinut perustelee.

Lunaa perustellaan paitsi kauniina naisen nimenä, myös siitä muodostettavana lauseena: ” Lempäälän uusien nerojen alku” eli Luna. Luna-nimen voi myös yhdistää kuuhun sekä ajanmittauksen, mytologian ja taiteen kautta eri oppiaineisiin.

Virta-nimi puolestaan kuvastaa keksijänsä mielestä opiskelijoiden nopeaa järjenjuoksua ja liittyy Lempäälän järviseen ympäristöön.

Kesällä 2017 valmistuvalle opinahjolle sai alkuvuodesta ehdottaa nimeä. Saapuneista ehdotuksista raati valitsi kolme nimeä jatkoon, joista voi toukokuun ajan äänestää.

Nimikilpailun voittaneen ehdotuksen tekijä saa 500 euron suuruisen palkinnon. Lisäksi kaikkien nimiehdotuksen lähettäneiden kesken arvotaan viisi lippua Rock Of Idea -festareille.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?